Moskol to placek ziemniaczany z bryndzą i masłem czosnkowym. Można go skosztować w Konfiturze, w Galerii MM. Wraz z polewką baranią. Tośka Cantine zaprasza na carpaccio z kaczki podwędzane dymem z drzewa owocowego i dzika na polencie z sosem imbirowo-jeżynowym. Restauracja Jugoslavia przy Ratajczaka poleca rosół wołowy… z naleśnikami i tradycyjne cevapcici.
To tylko wybrane pozycje z restauracyjnego menu, którego można spróbować w ramach Culinary Fest – Restaurant Week. Impreza dla smakoszy trwa od 19 do 25 stycznia. Dania serowane są w umownie przyjętych cenach: 5 zł za zupę lub przystawkę, 12 zł za danie główne i 15 zł za zestaw. Porcje są degustacyjne, bo celem imprezy kulinarnej nie tyle jest okazja do najedzenia się za niewielkie pieniądze, ale właśnie skosztowania potraw, których większość z nas nie jada na co dzień. Do styczniowej odsłony akcji Culinary Fest włączyło się ponad 20 poznańskich lokali.
Culinary Fest: więcej tutaj
Set restauracyjny to nie wszystkie kulinarne niespodzianki, które czekają na uczestników Culinary Fest. W ofercie jest również menu kawiarniane. Tu zapłacimy 5 zł za napój i 7 zł za deser, a za pełen zestaw 10 zł. Do wyboru jest menu w 6 kawiarniach.
Menu oraz informacje o lokalach, które przyłączyły się do akcji znajdziesz tutaj!
Krokusy w Tatrach. W tym roku bardzo szybko
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?