(© sxc.hu)

Słodka i lekkostrawna galaretka z dodatkiem świeżych owoców to deser idealny. Jak ją przyrządzić?

Deser nie musi być kaloryczny, jak pokazuje galaretka na bazie pomarańczy. Do jej przygotowania potrzebne są 2 średniej wielkości pomarańcze, 4 łyżeczki żelatyny w proszku, 125 g winogron bez pestek oraz 600 ml soku pomarańczowego. Wlej 4 łyżki stołowe soku do miseczki, posyp go żelatyną i odstaw na 5 minut. Następnie umieść miseczkę w garnku z gorącą wodą na 3 minuty i mieszaj do momentu rozpuszczenia żelatyny. Lekko ostudź mieszankę i wlej ją do dzbanka z resztą soku. Pokrój owoce na drobne kawałki, ułóż w miseczkach i zalej je galaretką. Po 3 godzinach w lodówce galaretka będzie gotowa.

WIĘCEJ NA TEMAT W SERWISIE abcZDROWIE.pl


Wsparcie redakcyjne od:


Dieta i odżywianie

Komentarze (0)

Podane dane osobowe będą przetwarzane przez Polska Press Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie. Podanie danych jest dobrowolne. Pozostałe informacje na temat celu i zakresu przetwarzania danych osobowych oraz Twoich praw znajdziesz w regulaminie. Dodając komentarz akceptujesz regulamin.

Zaloguj się / Zarejestruj się!

Brak komentarzy. Możesz być pierwszy!