Wielkopolscy blogerzy kulinarni oraz autorzy wirtualnych pamiętników dla smakoszy z całej Polski wzięli w wyjątkowych warsztatach. Pod czujnym okiem Ernesta Jagodzińskiego, szefa kuchni w restauracji Cucina, reprezentantów inicjatywy Bloger Chef oraz przedstawcieli firmy Eterno przyrządzili wyśmienity lunch i przystawki.
Jesteś blogerem? Dołącz do grupy: Wielkopolscy Blogerzy Kulinarni.
WIELKOPOLSCY BLOGERZY KULINARNI I... FIGA Z MAKIEM
Zadaniem uczestników warsztatów było stworzenie wytrawnej przystawki i zaprezentowanie autorskiego deseru. Blogerów ograniczała tylko ich własna wyobraźnia i dość bogata lista składników, wśród których nie zabrakło takich smakołyków jak karczochy, liść dębu, mięta czekoladowa, czy... figa z makiem.
- Gotowanie to przede wszystkim zabawa i przyjemność - zachęcał szef kuchni, Ernest Jagodziński, który zaprezentował uczestnikom dwa autorskie przepisy.
POLECAMY TEŻ: Kulinarium Głosu Wielkopolskiego.
Autorem najsmaczniejszego przepisu okazał się Paweł Urbański, autor bloga Kuchnia Słonia. Najsmaczniejszy deser przygotowały Grażyna Cholewińska, założycielka grupy Wielkopolscy Blogerzy Kulinarni oraz Małgorzata Żuczek z bloga W Garze Mieszane.
Widzisz coś ciekawego, zaskakującego, dziwnego? Pisz na [email protected], dodaj swój artykuł lub zostaw nam wiadomość na Facebooku
ZEBRAliśmy nasze serwisy w jednym miejscu:
Wszystko o Lechu Poznań - BUŁGARSKA.PL: polub serwis na Facebooku
Filmy z Poznania i całej Wielkopolski - GŁOS.TV: polub serwis na Facebooku
Inwestycje i budownictwo w Wielkopolsce - DOM
Baw się i wygrywaj nagrody - KONKURSY
Nie tylko o niedźwiedziach, które mieszkały w minizoo w Lesznie
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?