Good Food Fest to rodzinny festiwal kulinarny, który jest skierowany do smakoszy - zarówno laików jak i profesjonalistów. Na miejscu pojawi się 50 kulinarnych osobowości i autorytetów, będą się odbywać warsztaty i pokazy, będzie targowisko smaku, całodzienna strefa dziecka, strefa pro, strefa blogera, kino plenerowe kuchni +, strefa nalewek oraz wiele innych ciekawych wydarzeń.
To impreza promująca zdrowe i dobre jedzenie. Ogranizatorzy chcą zwrócić uwagę na wiele zagadnień, takich jak produkty przygotowywane według tradycyjnych receptur, żywność sezonową, produkty regionalne, zdrowotne diety żywieniowe czy świadomość konsumencką. Wszystko to, abyśmy jedli lepiej i smaczniej.
Czytaj także: Filmowa Stolica Lata. 2 lipca startuje letnie kino plenerowe - sprawdź gdzie zobaczysz filmy
W czasie Good Food Fest będzie okazja aby spotkać tak wspaniałych kucharzy jak: Kurt Scheller, Tomek Jakubiak, Magda Gessler, Paweł Loroch, Janek Paszkowski - Master Chef, Hanna Szymanderska, Paweł Oszczyk, Tomek Woźniak, Maryla Musidłowska, Monika Węgrzyn, Przemysław Wieloch, Malka Kafka, Jola Słoma, Mirek Trymbulak, Dorota Minta, Maciej Jabłoński, Zbyszek Kmieć, Anna Jelonek…
Bilety w cenie 25 zł. za dzień albo 40 zł. karnet
PROGRAM:
Piątek - 21.06.2013:
godz 20:30
- kino plenerowe KUCHNI + - wstęp wolny
Sobota - 22.06.2013:
SCENA GŁÓWNA - strefa pokazów kulinarnych:
12:00
- „wegańska kuchnia sezonowa” - Jola Słoma i Mirek Trymbulak
13:00 - „kuchnia molekularna” - ekipa projektu „thefood.pl”
14:00 - „izraelski fast food” - Malka Kafka
15:00 - „sezonowy fast food” - Tomasz Jakubiak
16:00 - „wykwintna kuchnia polska” - Paweł Oszczyk
16:30 - Kurt Scheller - zaproszenie/konkurs
17:00 - „łączenie win z polskimi produktami regionalnymi” - Ewa Wieleżyńska oraz Zbyszek Kmieć
STREFA INTERAKCJI:
11:00
- „zdrowa dieta kobiet karmiących” - Anna Charko - diet coaching
12:00 - „słodka kuchnia bez cukru - zamienniki” - Agnieszka Pająk - wykład z degustacją
13:00 - „pasieki miejskie” - Kasia Jagiełło i Jerzy Kowalczyk - wykład
14:00 - „jaką pić wodę i czym jest woda strukturalna?” - dr Grażyna Pająk - wykład
15:00 - „cydr” - Hieronim Błażejak - laboratorium smaku
16:00 - „ jak czytać etykiety produktów” - Studenckie Koło Naukowe Dietetyków WUM - spotkanie
17:00 - Kurt Scheller i Monika Kucia - spotkanie z autorami książki
18:00 - „ekstremalne jedzenie” - Anna i Jakub Urbańscy - prezentacja i spotkanie z podróżnikami
19:00 - „nalewki” - Hieronim Błażejak - laboratorium smaku
Czytaj także: Wianki 2013: Na Podzamczu wystąpi Mela Koteluk, Loreen, The Pink Floyd [PROGRAM, LINE UP]
STREFA WARSZTATÓW KULINARNYCH:
12:00
- „literatura od kuchni”- Bogusław Deptuła
13:00 - „kwiaty jadalne” - Maryla Musidłowska
14:00 - „dzikie zioła - jak zbierać, przetwarzać i stosować” - Magdalena Gorzkowska
15:00 - „kasze znane i nieznane” - Maia Sobczak
16:00 - „umami - piąty smak” - Rafał Snopkiewicz
17:00 - „jagnięcina z lubelszczyzny” - Kamil Kotarski
18:00 - „kuchnia małego kriszny - ciecierzyca” - Monika Węgrzyn
19:00 - „moc owadów" - Jakub Urbański oraz gość specjalny Piotr Bąkowski
STREFA PRO:
12:00
- „kapłony - historia i zastosowanie” - Zbyszek Kmieć
13:00 - „wieprzowina certyfikowana” - Darek Zahorański/Radisson SAS - pokaz
14:00 - „możliwości i niecodzienne zastosowanie frytury” - Krzysztof Królak - pokaz
15:00 - „jagnięcina z lubelszczyzny” - Kamil Kotarski - prezentacja/pokaz/degustacja - strefa pro
16:00 - „tajemnice dziczyzny” - Krzysztof Lechowski - spotkanie z degustacją
17:00 - „sezonowość w kuchni - klucz do sukcesu’ - Tomasz Jakubiak - spotkanie, dyskusja
18:00 - „łączenie wina z sushi” - Ewa Rybak i Rafał Snopkiewicz - pokaz
STREFA BLOGERA:
12:00
- „odżywcze, sezonowe kingtaile” - radosna aktywność śniadaniowa
13:00 - „wielka, integracyjna wymiana przetworowo-wypiekowa” - akcja przynieś wynieś
14:00 - „wielki finał konkursu Electrolux Super Chef”
16:00 - "from kitchen to the movie – cz.I" – reżyseria Paulina Wnuk - integracyjna produkcja filmu sensacyjno - kulinarnego „GFF 2013”
18:00 - „rozmowa z autorką Bloga Roku 2012” - Paulina Wnuk frommovietothekitchen.pl, prowadzenie Ewa Ehmke vel Emczyńska
- „całodniowa ścianka ze zdjęciami i podpisami gości” - Fotki z Budki
Czytaj także: Już 16 czerwca "Wyścigi Rowerkowe" na Kępie Potockiej w Warszawie!
STREFA DZIECIAKA:
12:00
- „wypiekanie muffinków owocowo - warzywnych” - brain4rent - warsztaty
14:00 - "ciasteczka 3B - bez cukru, mąki i gotowania" - Beata Martynowska/Spiżarnia - warsztat robienia ciasteczek niezwykłych
16:00 - „pieczenie i zdobienie pierników” - brain4rent - warsztaty edukacyjne
- całodniowa strefa dziecięca food art:
- „obrazy ziarnem malowane” - (ziarna, kasze, kawa, makarony, orzechy…) - warsztaty
- „płaskorzeźby i bryły przestrzenne z owoców i warzyw” - warsztaty
- „biżuteria z produktów spożywczych” - warsztaty
- całodniowa strefa dziecięcej edukacji kulinarnej:
- „pochodzenie geograficzne i historia produktów kulinarnych” - interaktywne pokazy z degustacją
- „hodowla i otrzymywanie produktów kulinarnych” - interaktywne pokazy z degustacją
- całodniowa strefa dziecięca art recycling:
- „niezwykłe instrumenty muzyczne” - warsztaty manualno-edukacyjne
- „rzeźby, płaskorzeźby, instalacje” - warsztaty manualno-edukacyjne
- „całodniowa interaktywna piramida żywieniowa” - Studenckie Koło Naukowe Dietetyków WUM
- konkursy
TARGOWISKO SMAKU:
- całodniowe targowisko regionalnych i sezonowych specjałów, ekskluzywne produkty kulinarne ze świata, restauracje, wyborne napitki, rękodzieło, książki kulinarne.
EXTRAS:
14:00
- „fartuchy kuchenne z banerów” - Agata Kramarz/POLtwór - warsztaty recyklingowe
16:00 - „galanteria z kartonów po sokach i mleku” - Agata Kramarz/POLtwór - warsztaty recyklingowe - wstęp: umyte kartony po sokach i mleku
„całodniowe spotkanie i porady dietetyczki gwiazd” - Anna Jelonek/Your Diet
„całodniowa przestrzeń fotoszaleństwa” - Fotki z Budki - akrobacje i konkursy
„warszawski turniej nalewek” - I edycja - PAS - konkurs, degustacje
„całodniowa strefa magazynu WINO” - spotkania, degustacje
„strefa ChilliZET” - relaks, wypoczynek, rekreacja
godz 20:30
- kino plenerowe KUCHNI +
Czytaj także: Gwiazdy na pokazie nowej kolekcji H&M [ZDJĘCIA]
Niedziela - 23.06.2013:
SCENA GŁÓWNA - strefa pokazów kulinarnych:
12:00
- „wegańska kuchnia sezonowa” - Jola Słoma i Mirek Trymbulak
13:00 - „kuchnia molekularna” - ekipa projektu „thefood.pl”
14:00 - „konkursy i igraszki” - Paweł Loroch
15:00 - „niecodzienne i zaskakujące połączenia w kuchni” - Janek Paszkowski/MasterChef
16:00 - „ekskluzywne dary lasu” - Krzysztof Lechowski
18:00 - „koncert finałowy” - trio Janka Paszkowskiego
STREFA INTERAKCJI:
11:00
- „zdrowa dieta żywieniowa u małych dzieci” - Anna Charko - diet coaching
12:00 - „o sztuce słuchania” - psychologia kulinarna - Dorota Minta - spotkanie/smakowanie
13:00 - „dziecko w kuchni - zapobiec otyłości” - Anna Jelonek - wykład
14:00 - „historia kuchni molekularnej” - ekipa projektu „thefood.pl” - opowieść
15:00 - „warszawska sztuka kulinarna” - Hanna Szymanderska - kulinaria na papierze
16:00 - „japońskie tradycje kulinarne” - Magdalena Tomaszewska-Bolałek oraz Monika Rendzner - prezentacja, projekcja, degustacja
17:00 - „zaskakujące trendy w projektowaniu opakowań spożywczych” - Maciej Konopka - wykład i prezentacja
STREFA WARSZTATÓW KULINARNYCH:
12:00
- „super jajko - Maryla Musidłowska
13:00 - „kuchnia bezglutenowa” - Agnieszka Pająk
14:00 - „francuskie mis en bouche” - David Gaboriaud
15:00 - „zaskakujące orientalne zioła - pochodzenie i zastosowanie” - Maciej i Marcin Jabłońscy
16:00 - „kuchnia senegalska” - Aziz Seck, Mamadou Mbeng oraz gość specjalny Mamadou Diouf
17:00 - „kuchnia marokańska - marrakesh instant” - Malka Kafka
STREFA PRO:
12:00
- „zaskakujące orientalne zioła – pochodzenie i zastosowanie”- Marcin Jabłoński – pokaz
14:00 - „alternatywne sposoby dystrybucji żywności - rolnictwo wspierane przez gastronomię” - Piotr Trzaskowski - dyskusja
15:00 - „dania wegańskie , bezglutenowe i bezmleczne w menu restauracji” - Jola Słoma i Mirek Trymbulak – pokaz
16:00 - „wykwintna kuchnia polska” - Przemysław Wieloch - spotkanie
17:00 - „ żubr i szlachetne rasy bydła” - Zbyszek Kmieć – prezentacja
STREFA BLOGERA:
12:00
- „letnie szejki owocowo - warzywne” - radosna aktywność śniadaniowa
13:00 - „blog kulinarny jako narzędzie pracy” - Janek Paszkowski - dyskusja
14:00 - "from kitchen to the movie – cz.II" - reżyseria Paulina Wnuk - integracyjna produkcja filmu sensacyjno - kulinarnego „GFF 2013”
15:00 - „warsztaty stylizacji kulinarnej”- Natalia Nowak-Bratek - Krew i Mleko
16:00 - „warsztaty fotografii kulinarnej - techniczne przygotowanie zdjęć - sprzęt, oświetlenie, postprodukcja” - Mariusz Seliga
17:00 - „zaskakująca kuchnia wietnamska” - Maria Wiktoria Górecka vel. Pyza made in Poland
- „całodniowa ścianka ze zdjęciami i podpisami gości” - Fotki z Budki
Czytaj także: Warsztaty teatralne w Teatrze IMKA. Propozycja na kulturalne lato w mieście
STREFA DZIECIAKA:
12:00
- „moc ziół” - Marcin Jabłoński - warsztaty kulinarne
14:00 - „kuchnia afrykańska” - Aziz Seck, Mamadou Mbeng - warsztaty kulinarne
16:00 - „kuchnia francuska” - David Gaboriaud - warsztaty kulinarne
- całodniowa strefa dziecięca food art:
- „obrazy ziarnem malowane” - (ziarna, kasze, kawa, makarony, orzechy…) - warsztaty
- „płaskorzeźby i bryły przestrzenne z owoców i warzyw” - warsztaty
- „biżuteria z produktów spożywczych” - warsztaty
- całodniowa strefa dziecięcej edukacji kulinarnej:
- „pochodzenie geograficzne i historia produktów kulinarnych” - interaktywne pokazy z degustacją
- „hodowla i otrzymywanie produktów kulinarnych” - interaktywne pokazy z degustacją
- całodniowa strefa dziecięca art recycling:
- „niezwykłe instrumenty muzyczne” - warsztaty manualno-edukacyjne
- „rzeźby, płaskorzeźby, instalacje” - warsztaty manualno-edukacyjne
- „całodniowa interaktywna piramida żywieniowa” - Studenckie Koło Naukowe Dietetyków WUM
- konkursy
TARGOWISKO SMAKU:
- całodniowe targowisko regionalnych i sezonowych specjałów, ekskluzywne produkty kulinarne ze świata, restauracje, wyborne napitki, rękodzieło, książki kulinarne.
EXTRAS:
13:00
- „japońskie słodycze” - Magdalena Tomaszewska-Bolałek - spotkanie z autorką książki
- „całodniowe spotkanie i porady dietetyczki gwiazd” - Anna Jelonek/Your Diet
- „całodniowa przestrzeń foto szaleństwa” - Fotki z Budki - akrobacje i konkursy
- „warszawski turniej nalewek” - I edycja - PAS - konkurs, degustacje
- „całodniowa strefa magazynu WINO” - spotkania, degustacje
- „strefa ChilliZET” - relaks, wypoczynek, rekreacja
Strefa Biznesu: Rolnicy zapowiadają kolejne protesty, w nowej formie
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?