18+

Treść tylko dla pełnoletnich

Kolejna strona może zawierać treści nieodpowiednie dla osób niepełnoletnich. Jeśli chcesz do niej dotrzeć, wybierz niżej odpowiedni przycisk!

Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Good Food Fest. Smaki, zapachy i aromaty czekają na smakoszy w Królikarni [PROGRAM]

Basia Woźnica
W kuchni z Tomaszem Jakubiakiem
W kuchni z Tomaszem Jakubiakiem Polskapresse
Znane nazwiska, inspirujące warsztaty, spotkania z kulinarnymi gwiazdami, ciekawe wykłady, targowisko z najlepszymi krajowymi produktami kulinarnymi to tylko niektóre atrakcje jakie będą czekać na wszystkich smakoszy, którzy w weekend 22-23 czerwca odwiedzą Good Food Fest w Królikarni.

Good Food Fest to rodzinny festiwal kulinarny, który jest skierowany do smakoszy - zarówno laików jak i profesjonalistów. Na miejscu pojawi się 50 kulinarnych osobowości i autorytetów, będą się odbywać warsztaty i pokazy, będzie targowisko smaku, całodzienna strefa dziecka, strefa pro, strefa blogera, kino plenerowe kuchni +, strefa nalewek oraz wiele innych ciekawych wydarzeń.

To impreza promująca zdrowe i dobre jedzenie. Ogranizatorzy chcą zwrócić uwagę na wiele zagadnień, takich jak produkty przygotowywane według tradycyjnych receptur, żywność sezonową, produkty regionalne, zdrowotne diety żywieniowe czy świadomość konsumencką. Wszystko to, abyśmy jedli lepiej i smaczniej.

Czytaj także: Filmowa Stolica Lata. 2 lipca startuje letnie kino plenerowe - sprawdź gdzie zobaczysz filmy

W czasie Good Food Fest będzie okazja aby spotkać tak wspaniałych kucharzy jak: Kurt Scheller, Tomek Jakubiak, Magda Gessler, Paweł Loroch, Janek Paszkowski - Master Chef, Hanna Szymanderska, Paweł Oszczyk, Tomek Woźniak, Maryla Musidłowska, Monika Węgrzyn, Przemysław Wieloch, Malka Kafka, Jola Słoma, Mirek Trymbulak, Dorota Minta, Maciej Jabłoński, Zbyszek Kmieć, Anna Jelonek…
Bilety w cenie 25 zł. za dzień albo 40 zł. karnet

PROGRAM:

Piątek - 21.06.2013:
godz 20:30

  • kino plenerowe KUCHNI + - wstęp wolny

Sobota - 22.06.2013:

SCENA GŁÓWNA - strefa pokazów kulinarnych:
12:00

  • „wegańska kuchnia sezonowa” - Jola Słoma i Mirek Trymbulak
    13:00
  • „kuchnia molekularna” - ekipa projektu „thefood.pl”
    14:00
  • „izraelski fast food” - Malka Kafka
    15:00
  • „sezonowy fast food” - Tomasz Jakubiak
    16:00
  • „wykwintna kuchnia polska” - Paweł Oszczyk
    16:30
  • Kurt Scheller - zaproszenie/konkurs
    17:00
  • „łączenie win z polskimi produktami regionalnymi” - Ewa Wieleżyńska oraz Zbyszek Kmieć

STREFA INTERAKCJI:
11:00

  • „zdrowa dieta kobiet karmiących” - Anna Charko - diet coaching
    12:00
  • „słodka kuchnia bez cukru - zamienniki” - Agnieszka Pająk - wykład z degustacją
    13:00
  • „pasieki miejskie” - Kasia Jagiełło i Jerzy Kowalczyk - wykład
    14:00
  • „jaką pić wodę i czym jest woda strukturalna?” - dr Grażyna Pająk - wykład
    15:00
  • „cydr” - Hieronim Błażejak - laboratorium smaku
    16:00
  • „ jak czytać etykiety produktów” - Studenckie Koło Naukowe Dietetyków WUM - spotkanie
    17:00
  • Kurt Scheller i Monika Kucia - spotkanie z autorami książki
    18:00
  • „ekstremalne jedzenie” - Anna i Jakub Urbańscy - prezentacja i spotkanie z podróżnikami
    19:00
  • „nalewki” - Hieronim Błażejak - laboratorium smaku

Czytaj także: Wianki 2013: Na Podzamczu wystąpi Mela Koteluk, Loreen, The Pink Floyd [PROGRAM, LINE UP]

STREFA WARSZTATÓW KULINARNYCH:
12:00

  • „literatura od kuchni”- Bogusław Deptuła
    13:00
  • „kwiaty jadalne” - Maryla Musidłowska
    14:00
  • „dzikie zioła - jak zbierać, przetwarzać i stosować” - Magdalena Gorzkowska
    15:00
  • „kasze znane i nieznane” - Maia Sobczak
    16:00
  • „umami - piąty smak” - Rafał Snopkiewicz
    17:00
  • „jagnięcina z lubelszczyzny” - Kamil Kotarski
    18:00
  • „kuchnia małego kriszny - ciecierzyca” - Monika Węgrzyn
    19:00
  • „moc owadów" - Jakub Urbański oraz gość specjalny Piotr Bąkowski

STREFA PRO:
12:00

  • „kapłony - historia i zastosowanie” - Zbyszek Kmieć
    13:00
  • „wieprzowina certyfikowana” - Darek Zahorański/Radisson SAS - pokaz
    14:00
  • „możliwości i niecodzienne zastosowanie frytury” - Krzysztof Królak - pokaz
    15:00
  • „jagnięcina z lubelszczyzny” - Kamil Kotarski - prezentacja/pokaz/degustacja - strefa pro
    16:00
  • „tajemnice dziczyzny” - Krzysztof Lechowski - spotkanie z degustacją
    17:00
  • „sezonowość w kuchni - klucz do sukcesu’ - Tomasz Jakubiak - spotkanie, dyskusja
    18:00
  • „łączenie wina z sushi” - Ewa Rybak i Rafał Snopkiewicz - pokaz

STREFA BLOGERA:
12:00

  • „odżywcze, sezonowe kingtaile” - radosna aktywność śniadaniowa
    13:00
  • „wielka, integracyjna wymiana przetworowo-wypiekowa” - akcja przynieś wynieś
    14:00
  • „wielki finał konkursu Electrolux Super Chef”
    16:00
  • "from kitchen to the movie – cz.I" – reżyseria Paulina Wnuk - integracyjna produkcja filmu sensacyjno - kulinarnego „GFF 2013”
    18:00
  • „rozmowa z autorką Bloga Roku 2012” - Paulina Wnuk frommovietothekitchen.pl, prowadzenie Ewa Ehmke vel Emczyńska
    - „całodniowa ścianka ze zdjęciami i podpisami gości” - Fotki z Budki

Czytaj także: Już 16 czerwca "Wyścigi Rowerkowe" na Kępie Potockiej w Warszawie!

STREFA DZIECIAKA:
12:00

  • „wypiekanie muffinków owocowo - warzywnych” - brain4rent - warsztaty
    14:00
  • "ciasteczka 3B - bez cukru, mąki i gotowania" - Beata Martynowska/Spiżarnia - warsztat robienia ciasteczek niezwykłych
    16:00
  • „pieczenie i zdobienie pierników” - brain4rent - warsztaty edukacyjne

- całodniowa strefa dziecięca food art:
- „obrazy ziarnem malowane” - (ziarna, kasze, kawa, makarony, orzechy…) - warsztaty
- „płaskorzeźby i bryły przestrzenne z owoców i warzyw” - warsztaty
- „biżuteria z produktów spożywczych” - warsztaty

- całodniowa strefa dziecięcej edukacji kulinarnej:
- „pochodzenie geograficzne i historia produktów kulinarnych” - interaktywne pokazy z degustacją
- „hodowla i otrzymywanie produktów kulinarnych” - interaktywne pokazy z degustacją

- całodniowa strefa dziecięca art recycling:
- „niezwykłe instrumenty muzyczne” - warsztaty manualno-edukacyjne
- „rzeźby, płaskorzeźby, instalacje” - warsztaty manualno-edukacyjne

- „całodniowa interaktywna piramida żywieniowa” - Studenckie Koło Naukowe Dietetyków WUM

- konkursy

TARGOWISKO SMAKU:

  • całodniowe targowisko regionalnych i sezonowych specjałów, ekskluzywne produkty kulinarne ze świata, restauracje, wyborne napitki, rękodzieło, książki kulinarne.

EXTRAS:
14:00

  • „fartuchy kuchenne z banerów” - Agata Kramarz/POLtwór - warsztaty recyklingowe
    16:00
  • „galanteria z kartonów po sokach i mleku” - Agata Kramarz/POLtwór - warsztaty recyklingowe - wstęp: umyte kartony po sokach i mleku

„całodniowe spotkanie i porady dietetyczki gwiazd” - Anna Jelonek/Your Diet
„całodniowa przestrzeń fotoszaleństwa” - Fotki z Budki - akrobacje i konkursy
„warszawski turniej nalewek” - I edycja - PAS - konkurs, degustacje
„całodniowa strefa magazynu WINO” - spotkania, degustacje
„strefa ChilliZET” - relaks, wypoczynek, rekreacja

godz 20:30

  • kino plenerowe KUCHNI +

Czytaj także: Gwiazdy na pokazie nowej kolekcji H&M [ZDJĘCIA]
Niedziela - 23.06.2013:

SCENA GŁÓWNA - strefa pokazów kulinarnych:

12:00

  • „wegańska kuchnia sezonowa” - Jola Słoma i Mirek Trymbulak
    13:00
  • „kuchnia molekularna” - ekipa projektu „thefood.pl”
    14:00
  • „konkursy i igraszki” - Paweł Loroch
    15:00
  • „niecodzienne i zaskakujące połączenia w kuchni” - Janek Paszkowski/MasterChef
    16:00
  • „ekskluzywne dary lasu” - Krzysztof Lechowski
    18:00
  • „koncert finałowy” - trio Janka Paszkowskiego

STREFA INTERAKCJI:
11:00

  • „zdrowa dieta żywieniowa u małych dzieci” - Anna Charko - diet coaching
    12:00
  • „o sztuce słuchania” - psychologia kulinarna - Dorota Minta - spotkanie/smakowanie
    13:00
  • „dziecko w kuchni - zapobiec otyłości” - Anna Jelonek - wykład
    14:00
  • „historia kuchni molekularnej” - ekipa projektu „thefood.pl” - opowieść
    15:00
  • „warszawska sztuka kulinarna” - Hanna Szymanderska - kulinaria na papierze
    16:00
  • „japońskie tradycje kulinarne” - Magdalena Tomaszewska-Bolałek oraz Monika Rendzner - prezentacja, projekcja, degustacja
    17:00
  • „zaskakujące trendy w projektowaniu opakowań spożywczych” - Maciej Konopka - wykład i prezentacja

STREFA WARSZTATÓW KULINARNYCH:
12:00

  • „super jajko - Maryla Musidłowska
    13:00
  • „kuchnia bezglutenowa” - Agnieszka Pająk
    14:00
  • „francuskie mis en bouche” - David Gaboriaud
    15:00
  • „zaskakujące orientalne zioła - pochodzenie i zastosowanie” - Maciej i Marcin Jabłońscy
    16:00
  • „kuchnia senegalska” - Aziz Seck, Mamadou Mbeng oraz gość specjalny Mamadou Diouf
    17:00
  • „kuchnia marokańska - marrakesh instant” - Malka Kafka

STREFA PRO:
12:00

  • „zaskakujące orientalne zioła – pochodzenie i zastosowanie”- Marcin Jabłoński – pokaz
    14:00
  • „alternatywne sposoby dystrybucji żywności - rolnictwo wspierane przez gastronomię” - Piotr Trzaskowski - dyskusja
    15:00
  • „dania wegańskie , bezglutenowe i bezmleczne w menu restauracji” - Jola Słoma i Mirek Trymbulak – pokaz
    16:00
  • „wykwintna kuchnia polska” - Przemysław Wieloch - spotkanie
    17:00
  • „ żubr i szlachetne rasy bydła” - Zbyszek Kmieć – prezentacja

STREFA BLOGERA:
12:00

  • „letnie szejki owocowo - warzywne” - radosna aktywność śniadaniowa
    13:00
  • „blog kulinarny jako narzędzie pracy” - Janek Paszkowski - dyskusja
    14:00
  • "from kitchen to the movie – cz.II" - reżyseria Paulina Wnuk - integracyjna produkcja filmu sensacyjno - kulinarnego „GFF 2013”
    15:00
  • „warsztaty stylizacji kulinarnej”- Natalia Nowak-Bratek - Krew i Mleko
    16:00
  • „warsztaty fotografii kulinarnej - techniczne przygotowanie zdjęć - sprzęt, oświetlenie, postprodukcja” - Mariusz Seliga
    17:00
  • „zaskakująca kuchnia wietnamska” - Maria Wiktoria Górecka vel. Pyza made in Poland
    - „całodniowa ścianka ze zdjęciami i podpisami gości” - Fotki z Budki

Czytaj także: Warsztaty teatralne w Teatrze IMKA. Propozycja na kulturalne lato w mieście

STREFA DZIECIAKA:
12:00

  • „moc ziół” - Marcin Jabłoński - warsztaty kulinarne
    14:00
  • „kuchnia afrykańska” - Aziz Seck, Mamadou Mbeng - warsztaty kulinarne
    16:00
  • „kuchnia francuska” - David Gaboriaud - warsztaty kulinarne

- całodniowa strefa dziecięca food art:
- „obrazy ziarnem malowane” - (ziarna, kasze, kawa, makarony, orzechy…) - warsztaty
- „płaskorzeźby i bryły przestrzenne z owoców i warzyw” - warsztaty
- „biżuteria z produktów spożywczych” - warsztaty

- całodniowa strefa dziecięcej edukacji kulinarnej:
- „pochodzenie geograficzne i historia produktów kulinarnych” - interaktywne pokazy z degustacją
- „hodowla i otrzymywanie produktów kulinarnych” - interaktywne pokazy z degustacją

- całodniowa strefa dziecięca art recycling:
- „niezwykłe instrumenty muzyczne” - warsztaty manualno-edukacyjne
- „rzeźby, płaskorzeźby, instalacje” - warsztaty manualno-edukacyjne

- „całodniowa interaktywna piramida żywieniowa” - Studenckie Koło Naukowe Dietetyków WUM

- konkursy

TARGOWISKO SMAKU:

  • całodniowe targowisko regionalnych i sezonowych specjałów, ekskluzywne produkty kulinarne ze świata, restauracje, wyborne napitki, rękodzieło, książki kulinarne.

EXTRAS:
13:00

  • „japońskie słodycze” - Magdalena Tomaszewska-Bolałek - spotkanie z autorką książki
    - „całodniowe spotkanie i porady dietetyczki gwiazd” - Anna Jelonek/Your Diet
    - „całodniowa przestrzeń foto szaleństwa” - Fotki z Budki - akrobacje i konkursy
    - „warszawski turniej nalewek” - I edycja - PAS - konkurs, degustacje
    - „całodniowa strefa magazynu WINO” - spotkania, degustacje
    - „strefa ChilliZET” - relaks, wypoczynek, rekreacja
emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Strefa Biznesu: Rolnicy zapowiadają kolejne protesty, w nowej formie

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na warszawa.naszemiasto.pl Nasze Miasto