Jajka faszerowane Jajka faszerowane

Jajka faszerowane pasztetem drobiowym (© kuchniababcigramolki-buni.blogspot.com)

Masz zdjęcie do tego tematu?

Wyślij

Jajka faszerowane pasztetem drobiowym.

Jajka faszerowane pasztetem drobiowym



Wielkanoc to "jajeczne" święta . Warto zrobić je trochę inaczej.


Czas : 15 minut

Składniki:
5 jajek na twardo
5 łyżek delikatnego pasztetu drobiowego
2 łyżki gęstego majonezu ( Kielecki )
pieprz mielony

Przygotowane
Jajka ugotowane na twardo ostudzić . Obrać ze skorupek tak by nie uszkodzić powierzchni jajek. Jajko naciąć tak by wyciąć z niego ,,klin ,, ( ok . 1/10 jajka ) - wyjąć tą część jajka i użyć do czegoś innego .Potem po drugiej stronie jajka ściąć spód tak by jajka nie przewracały się.
Pasztet utrzeć z majonezem. Doprawić pieprzem . Nałożyć pastę z pasztetu do rękawa cukierniczego ( lub ,,strzykawki,, do dekorowania tortów ) z odpowiednia końcówką i nałożyć farsz na jajka .
Udekorować wg uznania ziołami , sałatą , pomidorkami cherry .

źródło: kuchniababcigramolki-buni.blogspot.com

Wielkanoc

Komentarze (1)

Podane dane osobowe będą przetwarzane przez Polska Press Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie. Podanie danych jest dobrowolne. Pozostałe informacje na temat celu i zakresu przetwarzania danych osobowych oraz Twoich praw znajdziesz w regulaminie. Dodając komentarz akceptujesz regulamin.

Zaloguj się / Zarejestruj się!