Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Królowała prawdziwa mała czarna

Redakcja
Szczeciński młody, ale doświadczony barista, 25-letni Michał Sowiński, w Stargardzie opowiadał, parzył i częstował kawą.
Szczeciński młody, ale doświadczony barista, 25-letni Michał Sowiński, w Stargardzie opowiadał, parzył i częstował kawą.
W kawiarni Caffete odbyły się I Stargardzkie Warsztaty Kawowe "Krowy mają wolne".

Drip, chemex, aeropress, syfon, co kryje się pod tymi tajemniczymi nazwami? To alternatywne metody parzenia kawy, za pomocą nowoczesnych, choć nieskomplikowanych urządzeń. Metody te prezentował w niedzielne popołudnie, w nowej kawiarence przy ul. Warownej, Michał Sowiński ze szczecińskiej firmy Qualia Caffe, zajmującej się ekskluzywnym cateringiem kawowym. Pan Michał jest finalistą mistrzostw Polski w Latte Art (malowaniu na kawie) oraz mistrzem Polski w niedawnych poznańskich zawodach w tej dziedzinie, La Marzocco Barista Challenge. Uczestników warsztatów zaskoczył kwaśny smak afrykańskiej kawy "Kenia", przygotowanej bez ciśnienia, cukru i mleka, stąd tytuł warsztatów "Krowy mają wolne".- Ma dużą dozę owocowości - mówił o kawie pan Michał.Przekazał też wiele praktycznych informacji, np. że zawartość kofeiny w kawie zwiększa się wraz z długością jej parzenia, że nie powinno się pić gorącej kawy, że kawę pije się tuż po zmieleniu, ale nie mieli zaraz po wypaleniu. 

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Strefa Biznesu: Plantatorzy ostrzegają - owoce w tym roku będą droższe

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera

Materiał oryginalny: Królowała prawdziwa mała czarna - Warszawa Nasze Miasto

Wróć na poznan.naszemiasto.pl Nasze Miasto