Choć sama Lizawka poznaniakom znana jest od 1973 roku, 19 listopada obiekt otwarto na nowo. Przeszedł on gruntowną rewitalizację i zmienił się z zajazdu w hotel. Trudnego zadania, by przywrócić dawny blask Lizawce podjęli się Damian Kowalewski - współwłaściciel, Szymon Rezulak - współwłaściciel oraz Łukasz Kolasiak - dyrektor hotelu pod nową nazwą „Lizawka HRPC”.
Restauracja bazuje na tradycyjnej kuchni polskiej oraz na dziczyźnie, z której obiekt słynie od lat. Amatorzy klasycznej domowej kuchni także znajdą dania dla siebie. Menu nie zrujnuje naszej kieszeni, bo do syta można najeść się za około 30 zł. W ofercie nawiązującej do kuchni lat 70-tych znajdziemy m.in. krem grzybowy, rosół po staropolski, a także sałatkę z kaczką i gruszką, czy boczek gotowany z sosem musztardowym. Restauracja oferuje też świeże ryby z wielkopolskich łowisk. - Korzystamy z polskich produktów od regionalnych dostawców, wybieramy tylko mięsa najwyższej jakości i dbamy o to, by zadowolić nawet najbardziej wymagające podniebienia - zapewnia szef kuchni.
Czytaj także:
Lizawka to jednak nie tylko restauracja to także baza hotelowa. 10 pokoi z przepięknymi widokami, które pozwolą odpocząć każdemu od codziennego zgiełku. Część hotelowa obiektu Lizawka HRPC jest utrzymana w standardzie ***.
Obiekt otaczają przepiękne zielone tereny oraz punkty strzelnica należąca do PZŁ. Ponadto w ofercie jest także catering dla biznesu i osób prywatnych oraz organizacja imprez okolicznościowych.
Strefa Biznesu: Czterodniowy tydzień pracy w tej kadencji Sejmu
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?