Culinary Fest to święto kuchni oparte na międzynarodowej formule tygodnia restauracji, które odbywa się w Poznaniu czterokrotnie w ciągu roku. Do 29 maja trwa trzynasta odsłona festiwalu. Każda edycja Culinary Fest jest opatrzona tematem przewodnim. Narzuca on charakter menu danej edycji. Tym razem hasłem jest "Sekret", który szefowie kuchni... chętnie zdradzają.
I tak na przykład w Cyryl - Lunch Coffee Wine można skosztować szparagowo-pistacjowego cappuccino , w Humhum serwują "Nadziany falafel" - falafel nadziany serem halloumi podany z dipem na bazie jogurtu, tahini i granatu, a w KOKU Sushi Poznań uraczą nas ramenem wołowym z makaronem sojowym, grzybami i szczypiorkiem gotowanym na wolnym ogniu. Pełne menu TUTAJ
Menu festiwalowe jest stałe we wszystkich lokalach. Wynosi 5 zł za przystawkę, 12 zł za danie główne oraz 15 zł za zestaw.
Do akcji włączyły się 32 poznańskie restauracje i kawiarnie:
Bistro La Cocotte Poznań,
Cafe Martini,
Cyryl - Lunch Coffee Wine,
Eatalia,
Firlejka,
Flavoria (Andersia Hotel),
Geranium Caffè,
GOKO Restauracja Japońska,
Gospoda Młyńskie Koło,
Herbaciarnia Chimera,
Humhum,
KOBA Cocktail Bar,
KOKU Sushi Poznań,
Mamasitas,
mare nostrum,
Mizu,
Może Morze,
Moderno Hotel Steak & Grill Restaurant,
NOTOsushi,
NOVA Restaurant,
Pan Puch,
Porażka,
Restauracja TOGA,
ROOM Restaurant & Bar,
salon z ogrodem,
Sauté,
Świńskie Uszy,
U Mysliwych,
U Rzeźników,
Un Pot,
Viva Pomodori,
Zdolni.*
Jak Disney wzbogacił przez lata swoje portfolio?
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?