Inspektorzy ds. żywności i żywienia Powiatowej Stacji Sanitarno-Epidemiologicznej skontrolowali punkty żywienia nad Maltą: restaurację przygotowującą posiłki i punkt cateringowy dla sportowców i obsługi Mistrzostw Świata w Wioślarstwie oraz pozostałe punkty gastronomiczne. Do pierwszych nie mieli zarzutów. W małej gastronomii wykryto nieprawidłowości: brak bieżącej wody, brudne pomieszczenia, sprzęt i wyposażenie punktów. Nałożono aż 4 mandaty. Za tydzień obiekty czeka powtórna kontrola.

Masz zdjęcie do tego tematu?

Wyślij

Wiadomości Poznań, Wydarzenia Poznań

Komentarze (1)

Podane dane osobowe będą przetwarzane przez Polska Press Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie. Podanie danych jest dobrowolne. Pozostałe informacje na temat celu i zakresu przetwarzania danych osobowych oraz Twoich praw znajdziesz w regulaminie. Dodając komentarz akceptujesz regulamin.

Zaloguj się / Zarejestruj się!

Ula (gość)

Za mało nad Maltą koszy na śmieci więc istniejące w połowie weekendu wypełnione ponad miarę. Za mało ławek. Fatalne nagłośnienie. Niepotrzebnie pozostawiono wielkie krzaki wikliny i sitowie w wodzie przed samą metą.