Sezon na papryki, pomidory i kabaczki, czyli… zrób leczo. [BARDZO PROSTY PRZEPIS]

Idealne danie na kolację, na obiad, na koniec lata. Zaskoczcie swoją drugą połówkę i zróbcie w domu leczo. Przepis jest prosty – to danie wyjdzie zawsze (i każdemu). A jak zrobicie więcej, to można zamrozić lub zawekować w słoiku. I będzie na później: gdy nam się nie będzie akurat chciało gotować lub gdy wpadną niezapowiedziani goście.
 123rf

Jak zrobić leczo?

Składniki:

1 kg papryki
1 kg pomidorów
2 kg kabaczków
1 kg kiełbasy (śląska, głogowska lub toruńska)
1 kg cebuli
olej
2 słoiczki koncentratu pomidorowego
pieprz, sól do smaku

Przygotowanie:

Wszystkie składniki pokroić w grubą kostkę. Najpierw w garnku przysmażyć na oleju kiełbasę, dorzucić do niej cebulę. Dusić. Potem dołożyć pomidory, paprykę i kabaczki. Pieprz i sól do smaku. Gdy warzywa będą miękkie wlać koncentrat pomidorowy. Zagotować. Podawać ciepłe lub gorące.

Więcej na temat:

Komentarze

Liczba znaków do wpisania:  4000/4000

Dodając komentarz, akceptujesz regulamin forum oraz Politykę Prywatności.

19.09.2018, 13:22

Zła kolejność
Cebula, papryka, pomidory, kabaczki, kiełbasa, koncentratu nie trzeba, lepiej więcej pomidorów

Jeśli uważasz, że któryś z komentarzy łamie regulamin, to wyślij nam link do tego artykułu na pomoc@naszemiasto.pl

Wybrane dla Ciebie

Więcej na temat:
Więcej na temat:
Więcej na temat:
Więcej na temat:

Powiązane