W najbliższą sobotę Zielony Targ będzie świąteczny. Na Placu Bernardyńskim będzie można kupić nie tylko choinkę i prezenty pod nią, ale najlepsze produkty na świąteczne stoły - od karpi po ciasta. Tu znajdziemy tradycyjne wędliny, pieczywo na zakwasie, sery własnego wyrobu. Jakość gwarantują producenci wspomnianych wyrobów, którzy staną za ladą.
Sobotni Zielony Targ będzie też nęcił zapachami, które unosić się będą znad potraw przygotowywanych przez szefa kuchni Juliana Redondo Bueno. Hiszpan z urodzenia, Polak z wyboru będzie z lokalnych produktów tworzyć kulinarne kreacje z hiszpańską nutą.
- Julkowi pomagać będą uczniowie Technikum Żywienia w Murowanej Goślinie, a dobrym duchem całego przedsięwzięcia będzie Witold Wróbel – mówi Marek Grądzki, pomysłodawca Wigilii na Zielonym Targu, jeden z najbardziej znanych serowarów w Polsce. - Zaprosiliśmy też znakomitych poznańskich szefów kuchni, żeby i oni mogli doradzać, jak dobrze, ekologicznie i zdrowo przygotować nadchodzące święta.
Większość z handlujących na Zielonym Targu ma certyfikaty Dziedzictwa Kulinarnego Wielkopolski, albo ekologiczne.
Na Zielony Targ można przyjść już od godz. 8.00 – 14.00
Strefa Biznesu: Plantatorzy ostrzegają - owoce w tym roku będą droższe
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?