RSS   |   
Zarejestruj się   |    Zaloguj się   |    Zaloguj przez facebook
Poznań » Forum » Hobby » Kręgarz w Poznaniu
  • Kręgarz w Poznaniu
  • Kręgarz w Poznaniu Pink (gość) 2008-01-16 09:20:44

Czy ktoś korzystał z usług Cliniki Kręg? Ile płaciliście? Jesteście zadowoleni?
    Ewentualnie kogo polecacie?
  • KRĘGARZ marian (gość) 2008-12-01 14:16:29

NIE ALE ZNAM DOBREGO KRĘGARZA RYBCZYNSKI www.terapie.poznan.pl tel.606 998 116 byłem u niego i mnie ustawił przyjmuje ul.grunwaldzka 75
  • RYBCZYŃSKI jest dobry MARIA (gość) 2009-04-14 11:44:18

byłam u Rybczyńskiego na grunwaldzkiej 75 po uprzednim poczytaniu jego referencji na stronie www.terapie.poznan.pl
    pomógł usunął moje bóle specjalizuje śie w symetrii miednicy i rwie kulszowej
    poczytajcie na stronie
    Maria
  • nie polecam kreg klinik aaa (gość) 2009-04-27 08:57:18

bylem tam i nie polecam - tylko jedna osoba która zna sie na rzeczy - wlasciciel i lekarz w jednym, reszte zabiegów wykonuja starzysci którzy nie maja za duzo pojecia o tym co robią
  • również nie polecam kręg-clinik kurzyk (gość) 2009-05-12 22:40:28

Jak zauważył mój poprzednik większość pracujących tam osób to stażyści. Dodatkowo brak zachowania podstaw higieny ( brak jednorazowych nakryć na łóżka), brak odpowiedniego sprzętu ( część łóżek nie przystosowanych do masażu), dostępny sprzęt jest stary i kiepskiej jakości. jednym słowem kiepska jakość za wysoką cenę
  • kręgarze monikaf2 (gość) 2009-05-15 09:12:12

A może ktoś z was wie gdzie przyjmuje Edward Matusza z Konina?
  • Wpis zgłoszony do moderacji
  • RYBCZYNSKI jest dobry warto sie umówic MARIAN (gość) 2009-05-31 22:10:34

a mi Rybczynski pomógł borykałem sie z bólem kręgosłupa przez cztery lata miałem przepukline krążka uciskającego na nerw i rwe kulszową udałem sie do niego w maju 2008 po 10 wizytach bóle ustały dzisiaj cwicze pije Alveo i mam sie dobrze moze warto pochodzic na wiecej wizyt ,mnie uratował przed operacją i nie musze zażywac ketonalu
  • witam Piotr (gość) 2010-01-05 21:00:17

Obecnie przyjmuje jego córka pani Czaplewska Jesionna k/konina tel.0633480434 jest bardzo dobra
  • TRZY DIAMENTY GOŚĆ (gość) 2010-01-26 12:15:25

GABINET TRZY DIAMENTY - KRĘGARZ RYBCZYŃSKI PRZYJMUJE TERAZ NA JUGOSŁOWIAŃSKIEJ 49 TELEFON 606998116
  • Rybczyński - naciągacz Sceptyk (gość) 2010-02-14 06:22:03

Przemo Rybczyński to naciągacz, który nachalnie wciska swoje usługi oraz Alveo. Dodatkowo klnie jak szewc. O ile wiem jego gabinet przeżywa problemy z brakiem chętnych na terapie - to chyba najlepsza rekomendacja.
  • A UCZEPILI SIĘ FACETA !!! GOŚĆ (gość) 2010-02-17 14:13:17

PAN RYBCZYŃSKI MA WIELU ZADOWOLONYCH PACJENTÓW WARTO POCZYTAĆ INNE FORA

http://www.znanylekarz.pl/36969/przemyslaw-rybczynski/rehabilitant/poz

http://www.masaz-kregoslupa-poznan.pl/referencje/

A KOLEJKI NIE MA JAK GDZIE INDZIEJ BO PRACUJE CAŁY DZIEŃ

- JEST KONKRETNY I SKUTECZNY ŁĄCZY HOLISTYCZNIE RÓŻNE TERAPIE I POSIADA WIEDZĘ O MEDYCYNIE CHIŃSKIEJ I ZIOŁACH DLATEGO POLECA ALVEO KTÓRE JA PIJE BO WARTO BYĆ ZDROWYM
    http://www.masaz-kregoslupa-poznan.pl/category/alveo-preparat-ziolowy/

JA JESTEM ZADOWOLONY Z PRACY TEGO TERAPEUTY BÓL KRĘGOSŁUPA NIE WRACA I POLECAM WSZYSTKIM
  • Trzy diamenty zadowolona (gość) 2010-02-17 14:24:35

jestem pacjentką Pana Rybczyńskiego już od 2 lat. Wysyłam do niego znajomych i rodzinę i wszyscy są zadowoleni !! Jest nie tylko kręgarzem, radzi mi też jak wyjść z przeziębienia czy wyleczyć ból głowy ... a wszystko za pomocą ziół, nie tylko Alveo. Polecam jego usługi :) Sceptyku, widocznie nieźle czymś wkurzyłeś Pana Przemka bo dla mnie jest zawsze miły i uśmiechniety !
  • Trzy Diamenty Beta (gość) 2010-02-17 21:11:53

Witam.Do Pana Przemka trafiłam kilka miesięcy temu z rwą kulszową.Po pierwszej wizycie było mi lepiej i mogłam swobodnie się poruszać,a po kilku wizytach ból ustąpił.Pan Przemek jest świetnym specjalistą,mającym duży zakres wiedzy i jest otwarty na potrzeby i sugestie pacjenta.W gabinecie panuje miła atmosfera.Polecam.Pozdrawiam.
  • P.Rybczyński-jestem zadowolony więc polecam Darek (gość) 2010-02-18 18:32:41

Do gabinetu TRZY DIAMENTY pana Przemysława Rybczyńskiego trafiłem ok. 4 lata
    temu. Siedzący charakter pracy przy komputerze, jazda samochodem ,stres
    gonitwy życiowej oraz brak ćwiczeń sportowych daje mi znać w postaci bólu
    pleców. Podczas zabiegów dowiadywałem się wielu ciekawych rzeczy o swoim
    ciele i podejściu do niego. Terapeuta ten łączy masarz z technikami
    manualnego ustawienia kręgosłupa i zasadami medycyny chińskiej. To o czym
    mogłem tylko czytać na jego stronie mogłem namacalnie sprawdzić podczas
    terapii .Wachlarz terapii oferowanych przez p. Przemysława jest
    systematycznie poszerzany o czym świadczą liczne dyplomy z ukończonych
    kursów. Jest to osoba na wskroś konkretna, otwarta i chcąca przekazać jak
    najwięcej wiedzy pacjentowi . Nie ma tu mowy o niedomówieniach czy
    bezpodstawnych obietnicach. Zachęca pacjenta do zmian i pokazuje jak tego
    dokonać. Tylko to my musimy tego chcieć, zmienić coś w swoim życiu i
    zrozumieć zasady powrotu do zdrowia. To jest gabinet terapii manualnych a
    nie gabinet psychologiczny .Osoby z zaburzeniami osobowości ,nie mogące
    poradzić sobie z własnymi problemami powinny zgłosić się do innych
    specjalistycznych poradni. Szkalowanie terapeuty, który nam pomaga, jest
    tylko dowodem pogłębiających się problemów psychicznych tych ludzi. Ja w tym
    gabinecie znalazłem relaks i odprężenie dla swoich obolałych pleców.

DAREK
  • bledne dane adam (gość) 2010-02-22 14:24:23

nie ma takiej miejscowosci na mapie jak Jesionna k/konina, mozesz dac linka na google maps gdzie to dokladnie jest ?
  • Rybczyński Przemo (gość) 2010-04-02 17:44:49

A ile kosztują te zabiegi u pana Rybczyńskiego?
  • kregarz kiepiela (gość) 2010-04-14 21:32:17

znam osobe jest to kregarz z leszna chiropraktyk. www.londonreiki.itl.op.
  • odp tom (gość) 2010-05-30 12:30:47

jesionka k/konina
  • Sciemniacz i naciagacz Nie zadowolany klient (gość) 2010-08-09 09:52:03

marian napisał:

NIE ALE ZNAM DOBREGO KRĘGARZA RYBCZYNSKI www.terapie.poznan.pl tel.606 998 116 byłem u niego i mnie ustawił przyjmuje ul.grunwaldzka 75

Panie Rybczyński jest Pan zwykłym sciemniaczem. Przyszedłem do Pana z dwoma wybitymi kregami szyjnymi i Pan tego nie wykrył. Zastosował Pan zwykły masaż kregosłupa i to wszytsko. Twierdzi Pan ze stosuje Pan tylko pro ekologiczne metody a podgrzewa Pan te worki w zwykłej mikrofalówce zamiat w goracej parze. NIE POLECAM !!!!
  • ODPOWIEDZ cz.1 PRZEMYSŁAW RYBCZYNSKI (gość) 2010-08-12 13:40:17

WITAM Pana
    na pewno nie MARIANA ( pseudonim )
    Przykro mi ze nie udało mi się Panu pomóc w stopniu zadowalającym wykluczając ból kręgosłupa . Wieloletnie uszkodzenia i skrzywienia kręgosłupa nie można „NAPRAWIĆ” w ciągu jednego spotkania . Pragnę jednak wytłumaczyć ponowie Panu zasadności działań terapeutycznych przy profuzji dysków w odcinku szyjnym bo widzę ze mimo długiego wykładu i pokazanych filmów nie zrozumiał Pan nic i podejrzewam ze to spowodowało ten wpis. Nie wykrycie wypadnięcia dysków jest niemożliwe przy dużym bólu to widać i słychać pacjent mówi o tym gdzie go boli- to jasne.
    Ból i zablokowanie z którym pan przyszedł do mojego gabinetu nie pozwalał na trakcje kręgosłupa i ustawienie odcinka szyjnego tego dnia podczas pierwszej wizyty . To terapeuta podejmuje decyzje kiedy należy dokonać tzw. wstawienia dysku jak to Pan napisał „wybitych kręgów szyjnych,” i kieruje się w swoich poczynaniach dobrem pacjenta –czyli w poczynaniach swoich nie może zaszkodzić i pogorszyć stanu zdrowia. Dlatego rozkłada terapie na kilka spotkań .
  • odpowiedz cz.2 PRZEMYSŁAW RYBCZYNSKI (gość) 2010-08-12 13:41:30

Praca z kręgosłupem szyjnym wymaga czasu i często blokowana jest bólem mięśni i nerwów rdzeniowych - wynikającym ze skrzywienia kręgosłupa na całej długości a zwłaszcza brakiem symetrii bioder i nierówną długością nóg. Dopiero po uwolnieniu kręgosłupa ze skrzywienia bioder dokonuje się następnych ustawień dysków .Szerzej o tym na stronach www.kregarz-poznan.pl czy www.rwakulszowa-poznan.pl czy www.masaz-poznan.net.pl
    Innym powodem zaniechania ustawienia kręgosłupa jest sędziwy wiek pacjenta i brak wiedzy co do możliwości występowania osteoporozy .Ustawienie symetrii kręgosłupa oraz odblokowanie całej długości kręgosłupa jest dokonywane u wszystkich pacjentów w moim gabinecie do 65 roku życia i zapewne było u Pana .Wspomnę na koniec o podgrzewaniu mięśni workami z gorczycą w mikrofali – szkodliwe jest jedzenie podgrzewane w mikrofali a nie uzyskanie ciepła do podgrzania worków .Podgrzewanie według Pana pomysłu jest utrudnione w warunkach gabinetu . A co do metod proekologicznych to pomylił Pan słowa w moim gabinecie zajmuje się Solistyką człowieka nie ekologią.

Pozdrawiam i życzę poprawy stanu zdrowia

Przemysław Rybczyński
    Terapeuta dyplomowany
    www.masaz-kregosłupa-poznan.pl
  • ODPOWIEDZ RYBCZYNSKI (gość) 2010-08-12 13:46:43

LITERÓWKA OCZYWIŚCIE HOLISTYKA
    PRZEPRASZAM
  • Trzy diamenty Justyna (gość) 2010-08-31 15:26:11

Witam Pana, może ten niezadowolony klient (P.Marian) sam jest ściemniaczem. Mnie Pan Rybczyński bardzo pomógł. I to bez ściemniania. Rzeczowy, konkretny. Idąc do takiego kręgarza nie spodziewajmy się cudów za pierwszym razem. Ja wiele lat walczyłam z rwą kulszową nabytą po wieloletniej pracy jako przedstawiciel handlowy, miałam mało ruchu, ciągle za kółkiem, do tego miałam również skoliozę. Lekarze polecali mi tylko lekkie ćwiczenia które nic nie dawały a na rwę pakowali zastrzyki. Efekt był taki że gdyby nie Pan Rybczyński, to wylądowałabym na stole operacyjnym. Jeden masaż od razu nie pomógł, ale seria kilku zabiegów, masaże i ustawienie kręgosłupa oraz kilka skutecznych ćwiczeń które pokazał mi Pan Rybczyński dały efekty. Teraz jestem całkowicie sprawna i mogę normalnie funkcjonować. Więc czasem warto iść do dobrego terapeuty, zanim trafimy pod nóż. Gorąco polecam.
  • p.Czaplewska... wiola (gość) 2010-09-22 20:06:38

Czy moge wiedzieć ile trzeba zapłacic za usługę P.Czaplewskiej?byłabym zainteresowana choć chciałabym wiedzieć,jak się przygotować:)dziękuję z góry za odp.
  • Czarodzieje x (gość) 2010-09-30 13:29:41

Polecam Miarme i artura michałowskiego z kregoslupem lepiej isc do kogos kto tytułuje sie jako lekarz a nie terapeuta którym ja tez sie moge tytułować a nauczyc sie masowania z youtuba i opowiadac o energi z kosmosu terapie manualne u "znawców" miały sie nijak do terapi np. w miarmie gdzie nie robie tutaj zadnej reklamy ale ustawiony zostałem po pierwszej wizycie bez propozycji kolejnych "potrzebnych" i przyjmowania cudownych preparatów które sprawia iz zycie stanie sie lepsze. tyle ode mnie.
  • KWALIFIKACJE I DOŚWIADCZENIE JUSTYNA (gość) 2010-10-04 12:48:47

Z TEGO CO WIDZIAŁEM NA JEGO STRONIE MICHAŁOWSKI JEST FIZJOTERAPEUTĄ A NIE LEKARZEM CHYBA CI CI SIĘ POKRĘCIŁO.U LEKARZY TEŻ BYŁAM I TYLKO TRULI MNIE KETONALEM I ZASTRZYKAMI NIC NIE POMOGŁO.
    JA ZNAM RYBCZYŃSKIEGO ON MI POMÓGŁ BARDZO SZYBKO Z RWA KULSZOWĄ .
    MA DUŻE DOŚWIADCZENIE I WIELU ZADOWOLONYCH PACJENTÓW- POSIADA DYPLOMY UKOŃCZONYCH KURSÓW I REFERENCJE NA STRONACH www.kregarz-poznan.pl www.rwakulszowa-poznan.pl
    POCZYTAJ PROSZĘ O CZYM PISZE NA STRONIE ZANIM ZNOWU TAKIE MĄDROŚCI POJAWIA SIĘ NA FORUM - MOŻE OTWORZY TO TEŻ OCZY INNYM CZYTAJĄCYM . BARDZO PROSTO I JASNO OPISUJE PROBLEMY Z KRĘGOSŁUPEM BEZ TEGO LEKARSKIEGO BEŁKOTU I WSKAZUJE CO ROBIĆ ABY POZBYĆ SIĘ BÓLU.
    JEDNA WIZYTA TO KPINA ZE SWOJEGO ORGANIZMU KTÓRA PRZYNIESIE CI NASTĘPNE POGORSZENIE STANU KRĘGOSŁUPA . CZĘSTO DZISIEJSZE ZANIECHANIE DALSZEJ TERAPII SPOWODUJE PÓŹNIEJ KONIECZNOŚĆ OPERACJI .
    CUDOWNE PREPARATY -TO NATURALNE ZNANE OD TYSIĘCY LAT -ZIOŁA I MINERAŁY KONIECZNE W ODBUDOWIE KRĘGOSŁUPA DZIAŁAJĄCE PRZECIWBÓLOWO .
    KTÓRE POWINNIŚMY STOSOWAĆ BY BYĆ ZDROWYMI A ZWŁASZCZA PRZY RWIE KULSZOWEJ KTÓRA MOCNO BOLI .
    ŻYCZĘ WSZYSTKIM DOBREGO WYBORU
    JUSTYNA
  • ?? x (gość) 2010-10-08 23:59:38

Justyna nie powinna pisać "widziałem" no chyba ze ma wąsy :)
  • dobry kregarz Gracie (gość) 2010-10-11 22:02:57

Trafilem do Pana Rybczynskiego po kolizji drogowej - wedlug diagnozy lekarzy zazywac ketonal i inne leki przeciwbolowe, nie ruszac sie, nie dzwigac, nie przemeczac a samo sie naprawi - generalnie przygotowanie pacjenta na operacje i w perspektywie czasu wozek. Dzieki temu nadwyraz zyczliwemu czlowiekowi nie tylko bol ustal ale tez uniknalem operacji i wozka. Juz po paru wizytach odczulem duza poprawe i chec do zycia. Pan Przemek uswiadomil mi jakiego ciezkiego doznalem urazu, pokazal na filmie co naprawde mi sie stalo oraz jak w tradycyjny sposob usuwaja takie urazy. Dzieki takim informacja uswiadomilem sobie ze jedyne wyjscie to ciagla praca nie tylko w gabinecie Pana Przemka ale rowniez poza nim. Pan Przemek pokazal mi jaka droga teraz trzeba pojsc wiec trzeba zapalu i silnej woli aby doprowadzic sie do porzadki i pelnej sprawnosci bo wszystko sie da ale tak jak natura pozwala anie jak lekarz ktory przepisze zastrzyki i chemicznie wytworzone substancje. Dlatego z czystym sumieniem moge polecic Gabinet Pana Przemka Rybczyńskiego dla ludzi chcacych naprawde pozbyc sie bolu raz na zawsze ale tez takich co tego bardzo chca i beda ze soba pracowac nie tylko podczas jednej sesji w gabinecie ale caly czas chocby 1 godzine dziennie wedlug zalecen Pana Przemka. Mi pomogl i pokazal co dalej robic aby zyc bez bolu wiec mozesz sam przekonac sie na wlasnej skorze ze jest to mozliwe i skorzystac z porad i doswiadczenia Pana Rybczyńskiego. POLECAM!!!
  • Trzy Diamenty Ania (gość) 2010-10-13 11:57:14

Pan Przemysław pomaga mi od dwóch lat. Zgłosiłam się do niego po licznych próbach "wyjścia na prostą" z moim pokoślawionym kręgosłupem na Ul. Garczyńskich. Miejsce to uważam zresztą za porażkę i może jest dobre dla nudzących się emerytów. Pan Przemysław jest skuteczny, zdecydowany, wie co robi, ma rozległa wiedzę i chętnie pomaga też w kwestiach teoretycznych. Moje pytania nigdy nie pozostały bez odpowiedzi. Jest kompetentny i czuję się spokojnie i pewnie w jego rękach. Polecam Trzy Diamenty każdemu, kto chce sobie pomóc i serio podejść do problemu.

KOD

W SERWISIE