Wybierz region

Wybierz miasto

    Zgłoś komentarz do moderacji

    GOŁĄBKI Z GRZYBAMI Mój przepis dotyczy 4 osób Składniki: 12 sparzonych w wodzie liści włoskiej kapusty 80 dkg różnych świeżych grzybów (borowiki, kozaki czerwone i beżowe, podgrzybki i.t.d.) 20 dkg ryżu ugotowanego na pół twardo 2 białe cebule 2 łyżki oleju rzepakowego 1/2 rosołu drobiowego Winiary 1/2 bulionu z grzybami lennymi Domowej Kuchni Winiary 4 łyżki smietany 30 % 1/2 pęczka świeżej bazyli listki świeżego tymianku szczypiorek trochę zielonej natki pietruszki i kopru 1 łyżka zasmażki sól pieprz zielony do smaku Ziarenka smaku Winiary i Kostka mięsna Winiary Farsz: Grzyby umyć i oczyścić, 60 dkg pokroić w kostkę, przesmażyć na rozgrzanym oleju, razem z drobno pokrojona cebulą, następnie wymieszać z ugotowanym ryżem i zieleninę. Doprawić solą i pieprzem . Farsz nakładamy na liście sparzonej kapusty, mocno zawijamy i układamy ciasno w rondelku. następnie zalewamy rosołem drobiowym Winiary i bulionem z grzybami leśnymi Winiary dajemy kostkę mięsną Winiary i ziarenka smaku W Winiary. dusimy na wolnym ogniu 30 minut. Pozostałe grzyby kroimy w kostkę i smażymy na oleju, dodajemy do wywaru pod koniec duszenia. Po wyjęciu gołąbków, do wywaru lejemy śmietanę i gotujemy 5 minut. Dodajemy zasmażkę , dokładnie mieszamy , doprawiamy solą i pieprzem, a na końcu dajemy pokrojoną bazylię i przyprawę w płynie Maggi marki Winiary Podaję z gorącym pieczywem , a do picia , ponieważ jest na grzybowo Zupa Borowikowa jak u Mamy marki Winiary.

    KOD

    Polecamy!