Wybierz region

Wybierz miasto

    Zgłoś komentarz do moderacji

    Przepis na zupę orientalną z łososiem, brokułami i grillowanymi pieczarkami przy uzyciu przypraw WINIARY Zagotować bulion lub rosół z dodatkiem obranego i pokrojonego na plasterki chili oraz sosu sojowego. Doprawić zmielonym czarnym pieprzem, gotować przez ok. 3 minuty, następnie odstawić z ognia. Odciąć skórę z łososia, opłukać, pokroić na cienkie kawałki. Włożyć do miski, skropić sokiem z cytryny i dodać przyprawę ziołową WINIARY, wymieszać, odłożyć do zamarynowania.Pieczarki umyć gąbeczką, przekroić na połówki lub ćwiartki i grillować na większym ogniu na patelni po 3 minuty z każdej strony. Bulion ponownie zagotować, wrzucić brokuła i koniecznie Jarzynkę WINIARY i gotować przez 3 minuty, następnie dodać zgrillowane pieczarki i gotować pół minuty. Zupę odstawić z ognia, włożyć do niej kawałki łososia i zostawić zupę pod przykryciem na 3 minuty. Otworzyć, dodać posiekany szczypiorek i dodać Magi WINIARY według uznania. Lubię podawać ją z makaronem.

    KOD

    Polecamy!