Wybierz region

Wybierz miasto

    Zgłoś komentarz do moderacji

    Tagliatelle z kurczakiem i sosem grzybowym: 1 kostka bulionu z grzybami leśnymi „Domowa Kuchnia WINIARY” 500 g piersi kurczaka 250 g grzybów leśnych/ pieczarki w razie alergii na grzyby 2 duże cebule 2 łyżki ziół prowansalskich 300 ml śmietany 30% 2 łyżki masła 300 g makaronu tagliatelle sól pieprz rzeżucha do przystrojenia Piersi kurczaka przecinamy wzdłuż, aby otrzymać cieńsze filety. Rozkładamy na desce. Oprószamy pieprzem i ziołami prowansalskimi z obu stron. Kroimy cebulę w piórka, grzyby w plasterki. Na teflonowej patelni rozpuszczamy masło, wrzucamy cebulę, zrumieniamy. Do zeszklonej cebuli wrzucamy grzyby oraz kostkę bulionową z grzybami leśnymi „Domowa Kuchnia WINIARY”. Gdy wszystko się zarumieni przekładamy do miski. Na tej samej patelni obsmażamy wcześniej przygotowanego kurczaka. Gotowego kurczaka przekładamy do miski. Na patelnie wsypujemy wcześniej przysmażone grzyby z cebulką. Dodajemy śmietanę 30%. Podgrzewamy na średnim ogniu do czasu zgęstnienia sosu. Dodajemy kurczaka oraz ugorowany, odcedzony makaron tagliatelle. Mieszamy i nakładamy na talerze. Dodajemy troszkę zieleni do ożywienia potrawy.

    KOD

    Polecamy!