Puchar Świata Cukierników od 20 lat odbywa się co dwa lata w Lyonie. W tym roku Polskę we Francji reprezentowali poznańscy cukiernicy - Paweł Mieszała, Robert Burkat i Michał Doroszkiewicz.
W tym roku motywem przewodnim był taniec. Każda z 22 reprezentacji z całego świata miała dokładnie 10 godzin na to, aby przygotować rzeźbę z karmelu, czekolady i lodu oraz przyrządzić desery, tort oraz lody.
Niestety, poznaniacy zajęli dopiero 14. miejsce. Puchar Świata zdobyli gospodarze, czyli reprezentanci Francji.
Ewa Swoboda ze swoją Barbie!
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?