Śniadanie na Żniwnej z wiceprezydentem Poznania
Prezydent zjadł śniadanie, które przygotowali uczniowie pierwszej klasy liceum, kształcący się na kucharzy. Podano łososia na ścieżce zdrowia ze szpinakiem oraz chutney z warzyw.
- Ścieżka zdrowia miała być lekką zakąską, która świetnie komponuje się z porą roku – wyjaśniła Małgorzata Dyzor, nauczycielka młodych kucharzy.
Przedstawiciel władz miasta podczas rozmowy z uczniami nie krył zaskoczenia poziomem potraw. – Dobry gastronom trafia w gusta klienta, którego nie zna i wy to zrobiliście. Jestem zaskoczony niezwykłą estetyką posiłku. Uwielbiam ryby i warzywa podane w taki sposób, jak dzisiaj – powiedział.
Po śniadaniu wiceprezydent odpowiedział na pytania wychowanków placówki. Oprócz przyjemnych tematów, takich jak książki czy studia, poruszono kwestie działań urzędu miasta na rzecz osób niepełnosprawnych.
Policja podsumowała majówkę na polskich drogach
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?