Gulasz wołowy z suszonymi pomidorami i **
gruszki** gotowane w winie. Między innymi takie dania znajdą się w menu drugiego półfinału konkursu dla blogerów kulinarnych Bloger Chef.
Wśród uczestników kolejnego etapu znalazł się również poznaniak, autor bloga Kuchnia Słonia. Jury przekonał przepisem na pierogi z kaszą gryczaną, jabłkiem i kaszanką. Na deser poda mus buraczano-malinowy.
Zakwalifikowani do drugiego etapu blogerzy będą musieli się popisać swoimi daniami z kuchni Europy Środkowo-Wschodniej. Ich przepisy znajdziecie tutaj.
Tymczasem organizatorzy wciąż czekają na zgłoszenia przepisów do kolejnego etapu konkursu. Aby dostać się trzeciego półfinału należy zgłosić przepis na stronie konkursowej. Wyzwaniem dla blogerów jest tym razem kuchnia amerykańska!
Zobacz film z pierwszego półfinału w Hotelu Mistral w Gniewinie!
Twórz Nasze Miasto razem z nami. Pisz na [email protected] lub zostaw nam wiadomość na Facebooku
ZEBRAliśmy nasze serwisy w jednym miejscu:
Wszystko o Lechu Poznań - BUŁGARSKA.PL: polub serwis na Facebooku
Filmy z Poznania i całej Wielkopolski - GŁOS.TV: polub serwis na Facebooku
Inwestycje i budownictwo w Wielkopolsce - DOM
Baw się i wygrywaj nagrody - KONKURSY
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?