Blogerchef w Hotelu Poziom 511 w Podzamczu
Projekt Blogerchef to odpowiedź na kilka tysięcy blogów kulinarnych, które prowadzą Polacy.
- Gotując, chcemy się dzielić swoją pasją i zachęcić innych do gotowania. Uważam, że ten konkurs to dobra zabawa i sam pobyt w takim hotelu jest dla mnie nagrodą - podkreślała Maria Brzegowy, która mieszka koło Bochni i prowadzi bloga „Pozytywne żywienie”.
W jury zasiedli Mirek Drewniak, przewodniczący jury konkursu „BlogerChef”, Marek Mocny, kierownik gastronomii w hotelu Poziom 511 Design & SPA oraz szef kuchni hotelu Poziom 511 Design & SPA w Podzamczu Paweł Pyra.
- Do Podzamcza przyjechało ośmiu blogerów z całej Polski. Ich poziom z roku na rok jest coraz wyższy, co jest dla nas sporym zaskoczeniem. To przecież ludzie, którzy pracują np. po osiem godzin w korporacjach i w wolnej chwili zaglądają do garnków. Tymczasem niektórzy znają techniki obróbki mięsa. Nie tylko oni uczą się od nas, ale także my możemy dowiedzieć się czegoś od nich - podkreśla z uśmiechem Marek Mocny.
Jury oceniało smak, aranżację i temperaturę, ale także kreatywność, organizację pracy, zarządzanie zespołem, wykonywanie poleceń czy też higienę i technikę pracy.
Podczas gotowania na żywo uczestnicy brali udział w czterech rundach. W jednej z nich byli szefem kuchni, a w pozostałych trzech zwykłym kucharzem. Skład był ustalany na podstawie losowania.
Uczestnicy przygotowywali danie główne i przystawkę lub danie główne i deser.
Drugi półfinał konkursu wygrała Karolina Żelasko, autorka bloga kuchniasmakoszy.blogspot.com.
Strefa Biznesu: Uwaga na chińskie platformy zakupowe
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?