Zacznijmy od... deseru. Rzeczywiście w tym roku za słodkości w centrum Mielna zapłacimy więcej. Gorący pączek to wydatek co najmniej 6 złotych, zwykłe lody "świderki" to 8 złotych (większa porcja - 10). Dla wielu osób wyprawa nad morze oznacza przystanek na gofry - cóż, nie mamy dla was dobrych wiadomości... suchy gofr kosztuje 8 złotych, wersja "na bogato" to 18 złotych.
A może macie ochotę na porcję sushi? Najtańsza porcja, jaką wypatrzyliśmy na deptaku, kosztuje 13 złotych (to dwie sztuki nigiri), zestaw to już około 30 złotych.
Nadmorskim klasykiem jest ryba. Wiele smażalni oferuje gotowe zestawy. Za filet z dorsza z frytkami i surówką zapłacimy 30 złotych, za pstrąga - 35.
Tańszą obiadową opcją są zupy (centy zaczynają się od 10 złotych), czy pierogi (wypatrzyliśmy takie z owocami za 20 złotych za porcję).
Michał Pietrzak - Niedźwiedź włamał się po smalec w Dol. Strążyskiej
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?