Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów
2 z 14
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Mięso można mrozić, ale trzeba to robić od razu po zakupie....
fot. istockphoto.com

Te produkty możesz zamrozić! Jeśli robisz zakupy na zapas, zamiast wyrzucać jedzenie, włóż je do zamrażarki

SUROWE MIĘSO I WĘDLINY

Mięso można mrozić, ale trzeba to robić od razu po zakupie. W końcu chodzi o to, by mrozić je jak najświeższe, a nie jak najstarsze! Najlepiej mrozić mięso surowe, a wędliny – w plasterkach. Robisz schabowe i chcesz zostawić trochę na następny raz? Zamroź je bez panierki. Mięso możesz trzymać w zamrażalniku kilka miesięcy (drób – 3, wieprzowina – 6, wołowina – 8).

Zobacz również

Kolejny bardzo udany start najmłodszych judoków ze Słupska

Kolejny bardzo udany start najmłodszych judoków ze Słupska

Przedszkolaki dla Seniora, czyli Wielkanocny stroik od serca

Przedszkolaki dla Seniora, czyli Wielkanocny stroik od serca

Polecamy

Rosyjscy szpiedzy działający w Polsce. Akcja ABW m.in. w Warszawie

Rosyjscy szpiedzy działający w Polsce. Akcja ABW m.in. w Warszawie

Wkrótce ma ruszyć modernizacja targowiska

Wkrótce ma ruszyć modernizacja targowiska

Nowe funkcje Google Maps z SI i nie tylko – przydadzą się każdemu

Nowe funkcje Google Maps z SI i nie tylko – przydadzą się każdemu