Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów
3 z 11
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Pożądamy przekąsek, napojów i potraw z dodatkiem produktów...
fot. Conscious Design/unsplash.com

Co i jak będziemy jeść w 2022 roku? Poznaj trendy smaku i kuchni na Nowy Rok!

Smaki odporności

Pożądamy przekąsek, napojów i potraw z dodatkiem produktów wspomagających odporność, których nie brakuje zwłaszcza wśród przypraw. Na topie wciąż są kurkuma, imbir, papryczki chili i inne ostre dodatki, m.in. musztarda. Wzmacnianie układu immunologicznego to także owoce bogate w witaminę C, czyli głównie jagodowe i cytrusowe, a ponadto napoje fermentowane i wzbogacane probiotycznymi bakteriami. Wciąż w modzie są ponadto owocowe proszki dodawane m.in. do deserów i napojów, a ponadto roślinne wyciągi z ziół, w tym przeciwzapalny kannabidiol (CBD).

Zobacz również

Prezes poznańskiego ZKZL zostanie wiceministrem? Zbliża się rekonstrukcja rządu

NOWE
Prezes poznańskiego ZKZL zostanie wiceministrem? Zbliża się rekonstrukcja rządu

Młodziutka żona Skiby kusi potężnym biustem! Karolina ma się czym pochwalić!

HIT DNIA
Młodziutka żona Skiby kusi potężnym biustem! Karolina ma się czym pochwalić!

Polecamy

Poważny wypadek w Poznaniu. Samochód zderzył się z motocyklem. Dwie osoby są ranne

Poważny wypadek w Poznaniu. Samochód zderzył się z motocyklem. Dwie osoby są ranne

Czytaj etykiety! Oto 7 dodatków do żywności, które zwiększają ryzyko poważnej choroby

Czytaj etykiety! Oto 7 dodatków do żywności, które zwiększają ryzyko poważnej choroby

Patent włoskiej babci na zupę jarzynową. Jest pyszna i prosta do zrobienia

Patent włoskiej babci na zupę jarzynową. Jest pyszna i prosta do zrobienia