Trzynasta edycja Culinary Fest, która trwa w Poznaniu od 1 do 7 sierpnia zachęca szefów kuchni do poszukiwania inspiracji zawartych w skojarzeniach z liczbą "13". A jeśli "trzynastka" to przede wszystkim pech, groza, niepowodzenie i przesądy. Na szczęście to tylko motyw przewodni. Uczestnicy Culinary Fest mogą być spokojni, bo o niepowodzenie i klęskę na talerzu będzie naprawdę trudno.
Do letniej odsłony kulinarnego święta przyłączyło się 19 poznańskich lokali:
4 Alternatywy, Bistro La Cocotte Poznań, Cafe Martini, Cammero Steak House, Eatalia (Gołębia 6), Fajna Ukrajna, Family Cafe - Centrum Kreatywnego Rozwoju, FitBar Club, FLOKS, Humhum, KOBA Cocktail Bar, Mamasitas, mare nostrum, Ming Wok Poznań, Może Morze, Pod Pretekstem, Restauracja TOGA, Sauté, U Rzeźników, Zdolni.
W menu znalazły się m.in. tatar z krewetek z sałatą i konfitowana karkówka z rodzynkami i puree (Bistro La Cocotte), a także tatar, krew, spalone mięso, szpik, kość, popiół, krew, popcorn gryczany (Family Cafe), czy kremowe oblicze dobra i zła i garbate szczęście w fitowym wydaniu (od FitBar Club).
Menu w ramach Culinary Fest ma swoją stałą cenę. Tradycyjnie już za przystawkę zapłacimy 5 zł, za danie główne - 12 zł, a za zestaw - 15 zł. Rezerwacje warto składać telefonicznie. Festiwalowe menu podlega ocenom uczestników. Jak podczas każdej poprzedniej edycji, również teraz przyznana zostanie Nagroda Publiczności.
Pełne menu oraz więcej informacji znajdziecie tutaj.
Klasyczne dania kuchni argentyńskiej według Martina Gimeneza Castro
Dzień Dobry TVN
Uwaga na Instagram - nowe oszustwo
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?