MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
4 z 18
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem



Svickova na smetane – wołowina ze śmietaną

Svickowa, czyli polędwica wołowa, to klasyka czeskiej kuchni. Mięso najpierw naciera się przyprawami i smaży, a potem dusi z warzywami (selerem, cebulą, marchewką, pietruszką). Sok z warzyw z hojnym dodatkiem śmietany tworzy sos.

Svickowa podawana jest z knedlikami, cytryną, żurawiną i odrobiną bitej śmietany.

Czego spróbować na wakacjach w Czechach? 17 najpyszniejszych dań, słodkości, piw i innych trunków, które uprzyjemnią wam wypoczynek

Zobacz również

Burze szalały nad regionem. Za nami niespokojna noc. Gdzie było najgorzej? [RAPORT]

AKTUALIZACJA
Burze szalały nad regionem. Za nami niespokojna noc. Gdzie było najgorzej? [RAPORT]

Zakończenie Oktawy Bożego Ciała w Aleksandrowie Kujawskim. Piękna, polska tradycja.

Zakończenie Oktawy Bożego Ciała w Aleksandrowie Kujawskim. Piękna, polska tradycja.

Polecamy

Popularny jarmark w Poznaniu nie odbędzie się w tym roku. Dlaczego?

Popularny jarmark w Poznaniu nie odbędzie się w tym roku. Dlaczego?

Nowe kierunki studiów w rekrutacji 2024/2025. Niektóre zaskakują

Nowe kierunki studiów w rekrutacji 2024/2025. Niektóre zaskakują

Widzisz u siebie takie zmiany na skórze? To ryzyko rozwoju złośliwego czerniaka

Widzisz u siebie takie zmiany na skórze? To ryzyko rozwoju złośliwego czerniaka