Restauracja "Co To To Je" mieści się na warszawskim Ursynowie, przy ul. Nugat 7. Lokal działa w tym miejscu od środy, 6 lutego. W dniu otwarcia serwowano przekąski dla wszystkich chętnych i choć kolejka przypominała nieco te z minionej epoki, a wiele osób rezygnowało z oczekiwania w niesprzyjających warunkach atmosferycznych to i tak przez lokal przewinęło się co najmniej 250 osób, które spróbowały owadzich specjałów.
W menu znajdziemy np. szarańcze w tempurze - to propozycja dla tych, którzy muszą się z jedzeniem owadów dopiero oswoić, oraz wiele innych potraw, wśród których wymienić można choćby wołowinę z drewnojadami. W niedługiej już przyszłości będzie można także skosztować ptaszników, a także pojawi się pożądany przez klientów lokalu sernik z mączniaków ze świerszczem.
Jedzenie owadów w naszej kulturze jest czymś dziwnym, ale wystarczy odrobina odwagi, aby się przełamać, spróbować i odkryć bogactwo smaków owadzianej kuchni. Wszystkie serwowane w restauracji Co To To Je potrawy są przygotowywane przez kucharzy na zamówienie, ze świeżych, żywych owadów, co jest gwarancją świeżości i smaku.
Krokusy w Tatrach. W tym roku bardzo szybko
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?