Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Ekstremalne menu przyciąga tłumy do "Co To To Je"

Paweł Wegner
Paweł Wegner
To pierwsza w Polsce restauracja, w której menu znajdziemy wyłącznie potrawy z... owadów. Zainteresowanie jest tak duże, że ciężko znaleźć wolny stolik.

Restauracja "Co To To Je" mieści się na warszawskim Ursynowie, przy ul. Nugat 7. Lokal działa w tym miejscu od środy, 6 lutego. W dniu otwarcia serwowano przekąski dla wszystkich chętnych i choć kolejka przypominała nieco te z minionej epoki, a wiele osób rezygnowało z oczekiwania w niesprzyjających warunkach atmosferycznych to i tak przez lokal przewinęło się co najmniej 250 osób, które spróbowały owadzich specjałów.

W menu znajdziemy np. szarańcze w tempurze - to propozycja dla tych, którzy muszą się z jedzeniem owadów dopiero oswoić, oraz wiele innych potraw, wśród których wymienić można choćby wołowinę z drewnojadami. W niedługiej już przyszłości będzie można także skosztować ptaszników, a także pojawi się pożądany przez klientów lokalu sernik z mączniaków ze świerszczem.

Jedzenie owadów w naszej kulturze jest czymś dziwnym, ale wystarczy odrobina odwagi, aby się przełamać, spróbować i odkryć bogactwo smaków owadzianej kuchni. Wszystkie serwowane w restauracji Co To To Je potrawy są przygotowywane przez kucharzy na zamówienie, ze świeżych, żywych owadów, co jest gwarancją świeżości i smaku.

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Krokusy w Tatrach. W tym roku bardzo szybko

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na warszawa.naszemiasto.pl Nasze Miasto