Jak co roku Kapituła Dobrego Smaku zgromadziła się, by zdegustować i ocenić nalewki. W tym roku do konkursu stanęło 67 trunków z całej Polski. Najlepszy okazał się Maciej Fik z Bydgoszczy, autor nalewki mirabelkowej. Drugie miejsce zajął Andrzej Kończal z Poznania, autor pigwówki z litworem. Trzecie miejsce zdobył Wojciech Suchanek z Węgierskie Górki za wytrawną nalewkę z czarnej porzeczki.
Ponadto przyznano dwa wyróżnienia. Pierwsze za nalewkę berberysową otrzymał Maciej Fik. Drugie Bartosz Pyszczak za nalewkę z rokitnika.
Do godziny 16 potrwają pokazy kulinarne w ramach kampanii Trzy Znaki Smaku. Festiwal zamknie Dixie Company. Koncert na scenie festiwalowej o godz. 17.00.
Festiwal Dobrego Smaku 2015 w Poznaniu - Dzień Pierwszy [ZDJĘCIA]
Strefa Biznesu: Plantatorzy ostrzegają - owoce w tym roku będą droższe
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?