Festiwal Dobrego Smaku w Poznaniu - Dzień trzeci
PROGRAM NA SOBOTĘ 16 SIERPNIA
Laboratoria Smaku i warsztaty:
15:30 oraz 17:00 LABORATORIUM: „Wina dawnych Austrowęgier”, prowadzi Robert Makłowicz. Museum Cafe.Wejściówki 40zł*
19:00 LABORATORIUM: Kumpiak, kindziuk, kolbasz – wędliny dojrzewające z Podlasia, prowadzą Andrzej Fiedoruk i Lech Zwolan.Museum Cafe.Wstęp wolny.
Pokazy, animacje i inne:
11:00 - 19:00 Europejskie Dni Produktu Tradycyjnego i Regionalnego „Trzy Znaki Smaku” – pokazy i degustacje produktów z oznaczeniami ChNP, ChOG, GTS. Stoisko promocyjne kampanii Trzy Znaki Smaku na Starym Rynku.
17:00 Wypiek wiejskiego chleba. Strefa Smaku Wielkopolski k. Odwachu.
12:00 - 18:00 Zasmakuj Międzychodu – degustacje i animacje. Strefa Smaku Wielkopolski k. Odwachu.
Scena festiwalu:
14:00 - 17:00 Pokazy kulinarne, Dzień z Powiatem Poznańskim.
Ok. 17.00 Ogłoszenie wyników konkursu dla Restauratorów „Golonka po Wielkopolsku 2014”.
17.00 – 22.00 KONCERTY: Jarek Buczkowski Trio, Pierwsza Poznańska Niesymfoniczna Orkiestra Ukulele, HOT LIPS.
Zobacz:
Strefa Biznesu: Rolnicy zapowiadają kolejne protesty, w nowej formie
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?