Odwiedzający II Festiwal Kuchni Polowych mogą spróbować m.in. grochówki, żurku, kapuśniaku, krupnika, karkówki, golonki, bigosu ale też placków ziemniaczanych i racuchów.
Chętni mogą przyłączyć się do obierania ziemniaków, krojenia cebuli czy szatkowania kapusty. W cenie biletu (10 złotych) jest również zwiedzanie Fortu z przewodnikiem.
Nie zdążycie się tam wybrać dzisiaj? Nic straconego - impreza odbywać się będzie również w niedzielę.
Zobacz też:
Strefa Biznesu: Plantatorzy ostrzegają - owoce w tym roku będą droższe
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?