- Kuchnie pojawią się z różnych miejsc w Polsce i każdy przygotowuje swoje menu – mówi Maciej Mużyło, szef Kuchni Polowej Poznań, organizatora II Festiwalu Kuchni Polowych. - Proponujemy alternatywę dla burgerów czy zapiekanek. W tych ogromnych kotłach i na tych wielkich patelniach da się zrobić po prostu wszystko.
Odwiedzający II Festiwal Kuchni Polowych będą mogli spróbować m.in. grochówki, żurku, kapuśniaku, krupnika, karkówki, golonki, bigosu, placków ziemniaczanych i racuchów. Jeśli zaś będą mieli ochotę, mogą się przyłączyć do obierania ziemniaków, krojenia cebuli czy szatkowania kapusty.
Organizatorzy przygotowali również specjalny program dla najmłodszych.
- Będą mogły m.in. przejechać się samochodem wojskowym po fosie, postrzelać na strzelnicy, wziąć udział w konkursach choćby na przeciąganie liny - mówi Maciej Mużyło.
Początek imprezy w sobotę 8 października o godz. 10. Wstęp - 10 zł (w tym grochówka i zwiedzanie fortu z przewodnikiem).
II Festiwal Kuchni Polowych
8-9 października 2016 roku
godz. 10.00-20.00
Fort VI Twierdzy Poznań
ul. Lutycka 115 – koniec ul. Dojazd.
Wybory samorządowe 2024 - II tura
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?