MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
6 z 10
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Tak oliwa po wyciśnięciu nie podlega dalszej obróbce....
fot. tycoon751/123RF

Jak wybrać najlepszą oliwę z oliwek? Co znaczy oliwa extra virgin, a czym jest oliwa light? Sprawdź, które rodzaje oliwy są najzdrowsze

Oliwa nierafinowana

Tak oliwa po wyciśnięciu nie podlega dalszej obróbce. Dlatego rozkłada się w niższej temperaturze niż rafinowana i może też szybciej się psuć, tj. jełczeć, gdy zachodzi proces utleniania wielonienasyconych kwasów tłuszczowych. Tylko bez oczyszczania zapewnia jednak korzyści zdrowotne.

Zobacz również

Kazimierz Moskal przejmie Wisłę Kraków, czyli minimalizowanie ryzyka…

NOWE
Kazimierz Moskal przejmie Wisłę Kraków, czyli minimalizowanie ryzyka…

Uwaga na burze. Możliwy jest silny wiatr, a także grad

NOWE
Uwaga na burze. Możliwy jest silny wiatr, a także grad

Polecamy

Uwaga na gąsienice w Poznaniu. Jest ostrzeżenie! "Na jednym drzewie nawet 100 tys."

Uwaga na gąsienice w Poznaniu. Jest ostrzeżenie! "Na jednym drzewie nawet 100 tys."

Jakie buty na lato wybrać, a których unikać? Posłuchaj rad eksperta ortopedii

ROZMOWA
Jakie buty na lato wybrać, a których unikać? Posłuchaj rad eksperta ortopedii

Oto najnowsza atrakcja turystyczna Litwy: odkryj muzeum Stasysa

Oto najnowsza atrakcja turystyczna Litwy: odkryj muzeum Stasysa