Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów
3 z 9
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
W ogólnodostępnym miejscu wewnątrz lub na zewnątrz lokalu...
fot. nd3000/gettyimages.com

Jakie masz prawa w restauracji? UOKiK przypomina i pokazuje słabe punkty gastronomii

W ogólnodostępnym miejscu wewnątrz lub na zewnątrz lokalu powinien być umieszczony cennik, tak, by klient mógł zapoznać się z cenami przed złożeniem zamówienia, a nie płacąc rachunek. Ponadto cenniki powinny być tak skonstruowane, by możliwa była identyfikacja ceny z potrawą. Oznacza to, że powinna się tam znaleźć nazwa potrawy, pod którą jest ona sprzedawana oraz określenie ilości potrawy, do której odnosi się cena.

Zobacz również

Delegacja AMW w Austrii. Oddano hołd Polakom poległym w czasie II wojny

Delegacja AMW w Austrii. Oddano hołd Polakom poległym w czasie II wojny

Zakończenie nauki dla maturzystów Zespołu Szkół Ekonomicznych w Radomiu (ZDJĘCIA)

Zakończenie nauki dla maturzystów Zespołu Szkół Ekonomicznych w Radomiu (ZDJĘCIA)

Polecamy

Zmiany w głogowskim szpitalu. Zarząd złożył rezygnację. Wybrano już nowego prezesa

Zmiany w głogowskim szpitalu. Zarząd złożył rezygnację. Wybrano już nowego prezesa

Wypadek szybowca w Pruszczu Gdańskim. Ranny jest pilot, w akcji śmigłowiec LPR

Wypadek szybowca w Pruszczu Gdańskim. Ranny jest pilot, w akcji śmigłowiec LPR

Kolumbijczycy pracowali "na czarno” pod Elblągiem

Kolumbijczycy pracowali "na czarno” pod Elblągiem