18+

Treść tylko dla pełnoletnich

Kolejna strona może zawierać treści nieodpowiednie dla osób niepełnoletnich. Jeśli chcesz do niej dotrzeć, wybierz niżej odpowiedni przycisk!

Jedz świeżo

Artykuł sponsorowany
Sandwicze SUBWAYŸ, zwane powszechnie SUBami, przygotowywane są ze świeżych warzyw, mięs i wędlin, na wypiekanym w restauracji pieczywie.

Łódź podwodna wypływa na szerokie wody
Historia marki SUBWAYŸ rozpoczyna się w 1965 roku w Bridgeport w stanie Connecticut (USA). Wtedy właśnie przedsiębiorczy siedemnastolatek Fred DeLuca otwiera "Pete’s Super Submarines", bar z sandwiczami przypominającymi łodzie podwodne, żeby zdobyć pieniądze na studia. Pomaga mu w tym przyjaciel, Peter Buck. Restauracja szybko zdobywa popularność, otwierają się kolejne lokale
a nazwa zostaje skrócona do SUBWAYŸ.

Ponad 900 milionów kombinacji
Sandwicze SUBWAYŸ, zwane powszechnie SUBami, przygotowywane są ze świeżych warzyw, mięs i wędlin, na wypiekanym w restauracji pieczywie. Obecnie mieszkańcy 102 krajów mają możliwość skomponowania swojego ulubionego sandwicza. Jak obliczono ilość możliwych do zamówienia kombinacji przekracza 900 milionów. Każdy sandwicz może być w trzech rozmiarach: 30 cm, 15 cm oraz w wersji MiniSUB – szczególnie dobrej opcji dla dzieci. Dla bardzo głodnych marka SUBWAYŸ przewidziała także opcje 2- metrowego sandwicza-giganta.

Sandwicz odpowiedni dla każdego
Niezależnie od tego jakiego sandwicza skomponuje sobie klient, marka SUBWAYŸ stara się przede wszystkim zachęcać do dobrego odżywiania się. Punkty SUBWAYŸ, jako jedyne restauracje szybkiej obsługi w USA, otrzymały certyfikat zaświadczający, że mogą się w nich stołować amerykańscy olimpijczycy. Główną twarzą marki SUBWAYŸ był pływak Michael Phelps – najbardziej utytułowany olimpijczyk w historii nowożytnych igrzysk, wzór sportowca dla milionów profesjonalistów i amatorów. Inną twarzą sieci jest Jared Fogle. Amerykanin schudł 111 kg odżywiając się przez rok w restauracjach SUBWAYŸ. Postawił na niskokaloryczne sandwicze z szynką i indykiem oraz ćwiczenia fizyczne. Dbający o linię obok sandwiczy z niską zawartością tłuszczu i dużą ilością świeżych warzyw, znajdą w menu SUBWAYŸ także pożywne sałatki i wrapy.

Ulubionego sandwicza można zjeść wszędzie
Punkt SUBWAYŸ, ulokowany w kontenerze i podnoszony przez dźwig, przez 18 miesięcy dostarczał sandwicze budowniczym 105 piętrowej Freedom Tower w Nowym Jorku. Mogli oni zjeść smaczny świeży posiłek z widokiem na panoramę miasta. Podobny krajobrazowy bonus dostają klienci punktu SUBWAYŸ ulokowanego na pływającej barce w Niemczech czy na złotych plażach Bułgarii. Na całym świecie sandwicze SUBWAYŸ można zjeść także w szpitalach, bazach wojskowych, czy kościołach. W Wielkopolsce swojego indywidualnego sandwicza można skomponować w Poznaniu w CH Plaza, w Galerii Malta, na ul. Św. Marcin 63 i na ul. Półwiejskiej 20; w Ostrowie restauracja SUBWAYŸ działa w Galerii Ostrovia.

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na poznan.naszemiasto.pl Nasze Miasto