Kolejna restauracja w Poznaniu otwarta. To SteakHouse Evil. "Pełne obłożenie. Telefony się urywają"

Redakcja
Od czwartku 21 stycznia działa restauracja SteakHouse Evil Poznań, która znajduje się przy ul. Podgórnej. Formuła w jakiej postanowiono przyjmować gości jest jednak nietypowa. Do lokalu można się wybrać na "spotkanie biznesowe w kierunku przyszłych lokali franczyzowych".
Od czwartku 21 stycznia działa restauracja SteakHouse Evil Poznań, która znajduje się przy ul. Podgórnej. Formuła w jakiej postanowiono przyjmować gości jest jednak nietypowa. Do lokalu można się wybrać na "spotkanie biznesowe w kierunku przyszłych lokali franczyzowych". Pixabay
Mimo epidemicznych obostrzeń otworzyło się już kilka lokali gastronomicznych w Poznaniu. Dołączyła do nich restauracja SteakHouse Evil Poznań.

Poznańska restauracja Szczaw i Mirabelki kilka dni temu zdecydowała się na nowo przyjmować gości mimo obowiązujących w Polsce obostrzeń związanych z pandemią koronawirusa. W środę po południu zawitali do nich pracownicy poznańskiego sanepidu w towarzystwie funkcjonariuszy policji.

Poznań: Otworzyła się restauracja Szczaw i Mirabelki

Otwarte restauracje w Poznaniu. Dołączają kolejni

Do akcji branży gastronomicznej #OtwieraMy zaraz po Szczawiu i Mirabelkach dołączyły kolejne. Spółka City 88 zarządzająca restauracjami: Cucina, Whisky Bar 88, Cappuccina Cukiernia & Lodziarnia również do niej przystąpiła. A zatem otwarte zostały trzy kolejne lokale.

- Niestety, jako młoda spółka nie możemy liczyć na wsparcie rządowe, co utwierdziło nas o słuszności tej decyzji. Jesteśmy świadomi odpowiedzialności, którą bierzemy na nasze barki - zapewnienie pełnego bezpieczeństwa naszym pracownikom i gościom. Jesteśmy na to przygotowani, to było dla nas bardzo ważne, podobnie jak utrzymanie miejsc pracy i wsparcie naszych pracowników - tłumaczyła nam Paulina Prusiecka, przedstawicielka spółki.

Od czwartku 21 stycznia działa również restauracja SteakHouse Evil Poznań, która znajduje się przy ul. Podgórnej. Formuła w jakiej postanowiono przyjmować gości jest jednak nietypowa. Do lokalu można się wybrać na "spotkanie biznesowe w kierunku przyszłych lokali franczyzowych".

"Kto wyrazi zainteresowanie otwarciem w przyszłości lokalu typu Steak House lub Steak Bar pod szyldem "Evil", będzie mógł w nich brać udział. Będzie mógł zobaczyć jak powstają nasze mega steki i ich spróbować. Będzie też można porozmawiać o przyszłych biznesach. Zapoznać się z pracą tego typu lokalu

" - czytamy na facebookowym profilu lokalu.

Mnóstwo chętnych na franczyzę

- Chętnych jest mnóstwo. W czwartek mieliśmy maksymalne obłożenie, dziś telefony również się urywają - przyznaje nam jeden z pracowników restauracji.

Dodaje też, że lokal posiada trzy sale, w każdej z nich może pojawić się pięć osób. Jak zaznacza restauracja, w lokalu obowiązują pełne obostrzenia sanitarne. Przed wejściem należy się liczyć z pomiarem temperatury ciała, obowiązują dezynfekcja dłoni i maseczki ochronne.

- Od czwartku nie pojawiła się u nas kontrola sanepidu - przyznaje pracownik.

Sprawdź też:

Wideo

Komentarze

Komentowanie artykułów jest możliwe wyłącznie dla zalogowanych Użytkowników. Cenimy wolność słowa i nieskrępowane dyskusje, ale serdecznie prosimy o przestrzeganie kultury osobistej, dobrych obyczajów i reguł prawa. Wszelkie wpisy, które nie są zgodne ze standardami, proszę zgłaszać do moderacji. Zaloguj się lub załóż konto

Nie hejtuj, pisz kulturalne i zgodne z prawem komentarze! Jeśli widzisz niestosowny wpis - kliknij „zgłoś nadużycie”.

Podaj powód zgłoszenia

Nikt jeszcze nie skomentował tego artykułu.
Dodaj ogłoszenie