Kyokai Sushi Bar jest typowym kaiten sushi, czyli restauracją, w której talerze z sushi niczym łódeczki pływają dookoła dużego okrągłego stołu. Stojący w środku kucharz na bieżąco przygotowuje nowe porcje, które serwuje na różnego koloru talerzykach. Każdy kolor oznacza inną cenę.
Najtańsze są porcje na talerzach białych (po 8 zł) jak futomaki z warzywami czy nigiri z ośmiornicą, a najdroższe na czarnych (27 zł) jak sake ikura (kawior z łososia zawijany w łososia z żółtkiem przepiórczym). Można skorzystać także z promocji: od poniedziałku do piątku w godzinach od 12-15 menu jest tańsze o 10 proc., a w każdy weekend od godziny 16 do 18 już za 80 zł można zjeść bez ograniczeń. Kyokai Sushi Bar oferuje też zestawy na wynos dowożone gratis na terenie Poznania.
W Polsce rośnie popularność sushi. Coraz więcej osób docenia jego wyjątkowy smak, ceremoniał związany z degustowaniem oraz niepowtarzalny klimat panujący w restauracjach sushi, który uspokaja i relaksuje. Warto także pamiętać, że naturalna i pełna harmonii kuchnia z kraju kwitnącej wiśni – niskokaloryczna, lekkostrawna, bogata w białko i żelazo – uchodzi za najzdrowszą na świecie.
Z okazji rocznicy działalności w menu Kyokai pojawią się nowe dania – m.in. makaron z owocami morza. Warto spróbować, bo sushi to ciekawa alternatywa dla tradycyjnych restauracji czy fast foodów. To dania smaczne, zdrowe oraz cieszące oko. I choć ta ponadtysiącletnia japońska potrawa jest u nas stosunkowo młoda szybko rosnące rzesze jej miłośników potwierdzają, że można się w niej rozsmakować.
Kyokai Sushi Bar znajduje się na terenie Starych Koszar przy ul. Wojskowej. Na miejscu można skorzystać z VIP roomu oraz bezprzewodowego internetu. Lokal jest przystosowany dla osób niepełnosprawnych oraz rodziców z małymi dziećmi.
Otwarty jest od poniedziałku do soboty od godziny 12 do 23, a w niedzielę od 12 do 22.
Mamy dla Was dwa zaproszenia do Kyokai Sushi Bar o wartości 40 zł każde. By zdobyć zaproszenie na japońskie smakołyki, musicie w komentarzach pod artykułem napisać, jaką niewigilijną potrawę można dołączyć do wigilijnego menu. Pamiętajcie, że to, co się je w czasie Wiglii, zgodnie z tradycją powinno być postne...
Na dodanie swoich komentarzy macie czas do godz. 12 w poniedziałek, 21 grudnia.
Krzysztof Bosak i Anna Bryłka przyjechali do Leszna
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?