MKTG NaM - pasek na kartach artykułów

Kosmiczna żywność BP

BAKO
System HACCP w Petit Bistro, funkcjonujących przy swoich stacjach paliwowych wdraża BP Polska. Od 1 stycznia nowego roku firma będzie mogła starać się o zdobycie certyfikatu, potwierdzającego działanie systemu jako ...

System HACCP w Petit Bistro, funkcjonujących przy swoich stacjach paliwowych wdraża BP Polska. Od 1 stycznia nowego roku firma będzie mogła starać się o zdobycie certyfikatu, potwierdzającego działanie systemu jako pierwsza firma paliwowa w Polsce. Docelowo będzie on działał w każdej stacji wyposażonej w Petit Bistro. Obowiązek wprowadzenia systemu od 1 stycznia 2004 roku nakłada polskie prawo.

HACCP - Hazard Analisis Critical Control Point (Analiza Zagrożeń, Krytyczny Punkt Kontrolny) został opracowany przez NASA w celu zapewnienia bezpieczeństwa mikrobiologicznego żywności dla astronautów. Zagrożenie rozpoznawane jest poprzez obserwację każdego etapu produkcji i składowania żywności. Aby zatrzymać zagrożenie, ustanawia się nadzór i kontrolę procesu. Są to Kontrolne Punkty Krytyczne..

Firma Pillsbury Company, która stworzyła system dla NASA, zastosowała go później do własnych produktów żywnościowych. Obecnie HACCP stosowany jest w zakładach przemysłu spożywczego na całym świecie.

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Studio Euro odc.4 - PO AUSTRII

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na poznan.naszemiasto.pl Nasze Miasto