Dwaj kucharze z Gospody pod Koziołkami z Poznania, Błażej Jasiński i Roman Ratajczak, zostali w sobotę mistrzami Europy w grillowaniu. Okazali się najlepsi w swojej kategorii. Przygotowali karkówkę nadziewaną wiśniami i świeżą bazylią, której smak oczarował jury.
Polacy okazali się także najlepsi w innych kategoriach, zajęli także I miejsce drużynowo. Zawody rozgrywane były na Węgrzech.
Polskę reprezentowali także: Włodzimierz Krekowski, Andrzej Szuszkiewicz -Hotel Mercure Adria Częstochowa, którzy przygotowali najlepszą potrawę z żeberek, Darek Sucharek, szef cukierników Hyatt Hotel Warszawa, pokonał wszystkich w kategorii deserów, a znakomite przysmaki z ryb przyrządziła Katarzyna Kuryłak, Hotel Sheraton Warszawa, a z wołowiny Jacek Kępa - Restauracja Magistracka Warszawa. Trenerem reprezentacji Polski był Kurt Scheller, szef kuchni Hotelu Sheraton z Warszawy.
MECZ Z PERSPEKTYWY PSA. Wizyta psów z Fundacji Labrador
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?