Kuchenne Rewolucje z Magdą Gessler w Wielkopolsce. Fyrtel Smaków w Kamionkach pod Poznaniem zmienił się w Złotą Świnkę!

Alicja Durka
Alicja Durka
Fyrtel Smaków w kamionkach pod Kórnikiem zmienił się w Złotą Świnkę.

Kolejne zdjęcie --->
Fyrtel Smaków w kamionkach pod Kórnikiem zmienił się w Złotą Świnkę. Kolejne zdjęcie --->Adam Jastrzębowski
Udostępnij:
Kuchenne Rewolucje z Magdą Gessler znowu zagościły do Wielkopolski. Tym razem pomocy potrzebował „Fyrtel Smaków” w Kamionkach, w gminie Kórnik. Poza nazwą zmieniło się wnętrze i całe menu.

Kuchenne rewolucje w Kamionkach

Do programu zgłosiła się Daria Matela, właścicielka i żona kucharza. Wysłała zgłoszenie, żeby wypromować restaurację, ale nie powiedziała o tym nikomu, nawet mężowi, który dowiedział się dopiero, gdy zgłoszenie zostało przyjęte.

Nowe menu opiera się przede wszystkim na wieprzowinie, a precyzyjnie rzecz ujmując na tzw. świni złotnickiej. Jak tłumaczy właścicielka restauracji, jest to specjalny gatunek świń ekologicznych. Nazwa restauracji została zmieniona, żeby dopasować ją do oferty lokalu. Co ważne, część menu została bez zmian, ponieważ Magda Gessler uznała je za prawidłowe. Po sugestii prowadzącej program, w ofercie znalazły się także dania dla wegetarian. Właściciele pieką też własny chleb na zakwasie.

- Współpraca przebiegała wspaniale. Obyło się bez rzucania talerzami, było spokojnie! Sami byliśmy w szoku, że aż tak! Jedzenie jej smakowało, później z mężem współpracowali w kuchni. Były rady, wskazówki, ale było super

- mówi Daria Matela ze Złotej Świnki.

W tym przypadku nie było więc zupełnej rewolucji, ale jak wskazują właściciele, w ich przypadku problemem okazał się marketing po przenosinach z poznańskiego Świerczewa. Ruch był mały, niewiele osób wiedziało o istnieniu miejsca, skupiali się przede wszystkim na zamówieniach z dowozem.

Co prawda emisji odcinka jeszcze nie było, ale gości jest już znacznie więcej. Jeszcze podczas nagrywania, Magda Gessler wrzuciła nagranie, że jest w Kamionkach i od tego czasu biznes idzie znacznie lepiej. Są już pierwsi zadowoleni klienci.

- Bardzo smaczne, tak obfitej i gęstej zupy jeszcze nie jadłem. Nie jakaś kombinacja wody przyciemnionej krwią, tylko porządna zupa. Zrobiona jak trzeba

- mówi klient jedzący czerninę, który na weekend zarezerwował stolik na osiem osób.

Największą rewolucję przeszło wnętrze restauracji. Wystrój zmienił się całkowicie, a głównym elementem jest rysunek świni z opisanymi częściami ciała oraz dużo zieleni.

W barach mlecznych znajdziecie szeroki wybór tanich dań na bazie nabiału. Kliknij w zdjęcie, aby zobaczyć popularne lokale z całej Polski.

Najpopularniejsze bary mleczne w Polsce. Przekonaj się, gdzi...

Emisja odcinka planowana jest na jesień, ale wcześniej złota świnka w koronie czeka na przyjazd Magdy Gessler, która ma ją odebrać w ramach podziękowań za pomoc.

Sprawdź też:

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Ten rok szkolny był trudny, ale lepszy od ubiegłego

Wideo

Komentarze

Komentowanie artykułów jest możliwe wyłącznie dla zalogowanych Użytkowników. Cenimy wolność słowa i nieskrępowane dyskusje, ale serdecznie prosimy o przestrzeganie kultury osobistej, dobrych obyczajów i reguł prawa. Wszelkie wpisy, które nie są zgodne ze standardami, proszę zgłaszać do moderacji. Zaloguj się lub załóż konto

Nie hejtuj, pisz kulturalne i zgodne z prawem komentarze! Jeśli widzisz niestosowny wpis - kliknij „zgłoś nadużycie”.

Podaj powód zgłoszenia

Nikt jeszcze nie skomentował tego artykułu.
Więcej informacji na stronie głównej Nasze Miasto
Dodaj ogłoszenie