Do dyspozycji kucharzy były 4 specjalnie przygotowane boksy kuchenne. Zmagania mistrzów obserowali między innymi uczniowie szkół gastronomicznych.
Atmosfera była naprawdę gorąca i to nie tylko w czterech, specjalnie przygotownaych kuchniach. Podczas gdy kucharze uwijali się jak w ukropie, widzowie odpowiadali na pytania dotyczące sposobów przygotowania dań o których nazw nie słyszeli nawet Ci, którzy uważają się za ekspertów. Jednak ten, kto sądziłby, że publiczność nie znała na nie odpowiedzi bardzo by się pomylił. Na ustawionej przed kuchniami trybunie zebrali się, między innymi, uczniowie szkół gastronomicznych, którzy bez problemów odpowiadali na pytania i wygrywali atrakcyjne nagrody.
Zobacz więcej: Kulinarny Puchar Polski - Czytaj więcej!
Całość imprezy dopełniał niepowtarzalny zapach unoszący się znad patelni oraz opowieści o niesamowitych przepisach i przyprawach. Publiczność słuchała z ciekawością gdy jeden z uczestników turnieju przypomniał, że polska kuchnia to nie tylko kotlet schabowy i ziemniaki, ale również wielowiekowa tradycja w której ryby i przyprawy sprowadzane z najdalszych zakątków świata były na porządku dziennym.
Skomentuj:
Kulinarny Puchar Polski w Poznaniu [ZDJĘCIA]
Widzisz coś ciekawego, zaskakującego, dziwnego? Pisz na [email protected], dodaj swój artykuł lub zostaw nam wiadomość na Facebooku
ZEBRAliśmy nasze serwisy w jednym miejscu:
Wszystko o Lechu Poznań - BUŁGARSKA.PL: polub serwis na Facebooku
Filmy z Poznania i całej Wielkopolski - GŁOS.TV: polub serwis na Facebooku
Inwestycje i budownictwo w Wielkopolsce - DOM
Baw się i wygrywaj nagrody - KONKURSY
Wywiad z prezesem Jagiellonii Białystok Wojciechem Pertkiewiczem
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?