Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Mikołaj Rej o wielkopolskiej szynce złotnickiej w TVN

Waldemar Kaiser
Mikołaj Rej poleca szynkę złotnicką
Mikołaj Rej poleca szynkę złotnicką x-news.pl
Mikołaj Rej, ekspert kulinarny "Dzień Dobry TVN" chwali szynkę złotnicką z Wielkopolski. Omawia jej walory smakowe i przedstawia propozycje wykorzystania szynki w przygotowywaniu potraw.

- Długo dojrzewająca szynka z Wielkopolski to smak polskiej tradycji - mówi ekspert kulinarny "Dzień Dobry TVN" Mikołaj Rey o regionalnym produkcie, szynce złotnickiej.

Zachwalana przez Mikołaja Reja szynka jest wielkopolskim produktem regionalnym - wędzonym i długo dojrzewającym.

Zobacz też: Świąteczne przepisy: Jak zrobić makowiec?

Szynki długo dojrzewające nie są w naszym kraju tak popularne, jak np. w Hiszpanii, ale zyskują coraz większą popularność.

Złotnicka szynka długo dojrzewająca to prawdziwy rarytas. Powstaje z mięsa uzyskanego ze świni złotnickiej białej. Jej przygotowanie do sprzedaży zajmuje ponad miesiąc. Produkt sprzedawany jest głównie w Poznaniu i Wielkopolsce.

Źródło: x-news.pl

Skomentuj:

Mikołaj Rej o wielkopolskiej szynce złotnickiej w TVN

od 12 lat
Wideo

echodnia.eu Świętokrzyskie tulipany

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na poznan.naszemiasto.pl Nasze Miasto