Swoje wyroby poddają ocenie producenci wędlin z całego kraju. 9 marca w Poznaniu konkurs zostanie rozstrzygnięty, a 23 marca w Warszawie laureaci konkursu zostaną publicznie zaprezentowani podczas Ogólnopolskiego Spotkania Wielkanocnego Rzeźników i Wędliniarzy RP. Poznańskiemu jury przewodniczy prof. Włodzimierz Dolata z Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu.
Zobacz też: Przyznano certyfikaty na wyrób regionalnych wędlin
Konkurs i prezentacja odbywają się w ramach cyklu Wielkanoc – Mięsne Święta – Polska Tradycja, którego celem jest promocja polskiej żywności. Jego pomysłodawcami są Polska Federacja Branży Mięsnej i Stowarzyszenie Rzeźników i Wędliniarzy RP, Wielkopolska Izba Rzemieślnicza, Związek Rzemiosła Polskiego oraz Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu
Przedsięwzięciu patronuje Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi.
Najważniejsze informacje z Poznania - zamów nasz newsletter
echodnia.eu Świętokrzyskie tulipany
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?