W Kulinarnym Pucharze Polski biorą udział kucharze, którzy zwyciężyli w jednym z trzynastu eliminacyjnych konkursów. Aby wejść do finału, musieli przygotować przepyszne przystawki na bazie raków, masła i naci pietruszki oraz deser z mleka, gruszki i bazylii. We wtorkowej rywalizacji wzięło udział 14 drużyn.
ZOBACZ TAKŻE:
Finał zaplanowano na środę (w pawilonie 7A, godz. 9-17). Najlepsi kucharze zmierzą się z produktami tradycyjnymi takimi jak ser koryciński, jabłka grójeckie, olej lniany lub rydzowy, a do tego rostbef bez kości.
Konkurs, który jest jednym z elementów targów Polagra 2015, jest rekomendowany przez WACS, czyli Światowe Stowarzyszenie Społeczności Szefów Kuchni.
MTP Poznań - Jesień 2015. Plan targów na najbliższe miesiące:
Strefa Biznesu: Rolnicy zapowiadają kolejne protesty, w nowej formie
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?