W sobotę 19 września na terenie MTP w Poznaniu rozpoczęły się targi Smaki Regionów. W ofercie mnóstwo produktów tradycyjnych i regionalnych, a także degustacje i popisy kulinarne. Tagi potrwają do 22 września na terenie pawilonu 3A.
Wstęp na targi Smaki Regionów jest bezpłatny.
**Program wydarzeń:
SOBOTA, 19 września**
09:00 - 17:00
Strefa Dziecka- Ideownia, stoisko 31
09:00 - 17:00
Strefa Dziecka- Raj Smyka
Warsztaty z Panem Pianką, stoisko 30
09:00 - 17:00
Strefa Dziecka- Urodziny z animacjami, stoisko 29
10:00 - 17:00
Wikingowie - pokazy średniowiecznych rzemiosł, m.in.: bartnictwo, wytwarzanie filcu, tkactwo, przebieralnia.
stoisko 13
11:00 - 15:00
Pokazy Walk Wikingów, stoisko 13
12:00 - 14:00
Pokaz Kulinarny „Trzy Znaki Smaku, Scena kulinarna
13:00 - 14:00
„Szklane Smaki” – konkurs z nagrodami, Scena Główna
14:00 - 14:30
Degustacja zupy rybnej, stoisko 13
14:00 - 15:00
Przez ogród do kuchni - pokazy kucharzy z restauracji Cucina i Avokado, stoisko 16
14:00 - 15:00
„Wielkopolskie Koła Gospodyń Wiejskich” - Plebiscyt, Scena Główna
14:00 - 16:00
Pokaz Kulinarny potraw regionalnych Województwa Pomorskiego, Scena kulinarna
NIEDZIELA, 20 września
09:00 - 17:00
Strefa Dziecka- Ideownia, stoisko 31
09:00 - 17:00
Strefa Dziecka- Raj Smyka
Warsztaty z Panem Pianką, stoisko 30
09:00 - 17:00
Strefa Dziecka- Urodziny z animacjami, stoisko 29
09:00 - 11:00
Pokaz Kulinarny potraw regionalnych Województwa Wielkopolskiego, Scena kulinarna
10:00 - 10:40
Występ zespołu z Województwa Wielkopolskiego: Zespół Likowianie, Scena Główna
10:00 - 17:00
Wikingowie - pokazy średniowiecznych rzemiosł, m.in.: bartnictwo, wytwarzanie filcu, tkactwo, przebieralnia,
stoisko 13
11:00 - 12:00
Otwarcie Targów Smaki Regionów oraz Wręczenie nagród w konkursie o Medal Targów Smaki Regionów, Scena
11:00 - 15:00
Pokazy Walk Wikingów, stoisko 13
12:00 - 14:00
Przez ogród do kuchni - pokazy kucharzy z restauracji Cucina i Avokado, stoisko 16
12:00 - 14:00
Pokaz Kulinarny potraw regionalnych Województwa Wielkopolskiego, Scena kulinarna
12:30 - 13:00
Występ zespołu z Województwa Wielkopolskiego: Zespół Likowianie, Scena Główna
13:00 - 16:00
Wielki finał konkursu „Nasze kulinarne dziedzictwo”, uroczystość wręczenia Pereł 2015, pawilon 11
13:30 - 14:30
Prezentacja technik degustacji piwa i rodzajów szkła z jakiego należy je pić – szkolenie prowadzone przez profesjonalnego Cervasario, Panią Julitą Góźdź-Kowalską, Scena Główna
14:00 - 14:30
Degustacja zupy rybnej, stoisko 13
Zobacz też nowe miejsca w Poznaniu:
9 ulubionych miejsc kleszczy w ciele
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?