Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

MTP: Wystartowały targi Smaki Regionów [PROGRAM]

RED
Międzynarodowe Targi Poznańskie
Na MTP prawdziwa uczta! Kto chce rozkoszować się Smakami Regionów?

W sobotę 19 września na terenie MTP w Poznaniu rozpoczęły się targi Smaki Regionów. W ofercie mnóstwo produktów tradycyjnych i regionalnych, a także degustacje i popisy kulinarne. Tagi potrwają do 22 września na terenie pawilonu 3A.

Wstęp na targi Smaki Regionów jest bezpłatny.

**Program wydarzeń:

SOBOTA, 19 września**

09:00 - 17:00

Strefa Dziecka- Ideownia, stoisko 31

09:00 - 17:00

Strefa Dziecka- Raj Smyka

Warsztaty z Panem Pianką, stoisko 30

09:00 - 17:00

Strefa Dziecka- Urodziny z animacjami, stoisko 29

10:00 - 17:00

Wikingowie - pokazy średniowiecznych rzemiosł, m.in.: bartnictwo, wytwarzanie filcu, tkactwo, przebieralnia.

stoisko 13

11:00 - 15:00

Pokazy Walk Wikingów, stoisko 13

12:00 - 14:00

Pokaz Kulinarny „Trzy Znaki Smaku, Scena kulinarna

13:00 - 14:00

„Szklane Smaki” – konkurs z nagrodami, Scena Główna

14:00 - 14:30

Degustacja zupy rybnej, stoisko 13

14:00 - 15:00

Przez ogród do kuchni - pokazy kucharzy z restauracji Cucina i Avokado, stoisko 16

14:00 - 15:00

„Wielkopolskie Koła Gospodyń Wiejskich” - Plebiscyt, Scena Główna

14:00 - 16:00

Pokaz Kulinarny potraw regionalnych Województwa Pomorskiego, Scena kulinarna

NIEDZIELA, 20 września

09:00 - 17:00

Strefa Dziecka- Ideownia, stoisko 31

09:00 - 17:00

Strefa Dziecka- Raj Smyka

Warsztaty z Panem Pianką, stoisko 30

09:00 - 17:00

Strefa Dziecka- Urodziny z animacjami, stoisko 29

09:00 - 11:00

Pokaz Kulinarny potraw regionalnych Województwa Wielkopolskiego, Scena kulinarna

10:00 - 10:40

Występ zespołu z Województwa Wielkopolskiego: Zespół Likowianie, Scena Główna

10:00 - 17:00

Wikingowie - pokazy średniowiecznych rzemiosł, m.in.: bartnictwo, wytwarzanie filcu, tkactwo, przebieralnia,
stoisko 13

11:00 - 12:00

Otwarcie Targów Smaki Regionów oraz Wręczenie nagród w konkursie o Medal Targów Smaki Regionów, Scena

11:00 - 15:00

Pokazy Walk Wikingów, stoisko 13

12:00 - 14:00

Przez ogród do kuchni - pokazy kucharzy z restauracji Cucina i Avokado, stoisko 16

12:00 - 14:00

Pokaz Kulinarny potraw regionalnych Województwa Wielkopolskiego, Scena kulinarna

12:30 - 13:00

Występ zespołu z Województwa Wielkopolskiego: Zespół Likowianie, Scena Główna

13:00 - 16:00

Wielki finał konkursu „Nasze kulinarne dziedzictwo”, uroczystość wręczenia Pereł 2015, pawilon 11

13:30 - 14:30

Prezentacja technik degustacji piwa i rodzajów szkła z jakiego należy je pić – szkolenie prowadzone przez profesjonalnego Cervasario, Panią Julitą Góźdź-Kowalską, Scena Główna

14:00 - 14:30

Degustacja zupy rybnej, stoisko 13

Zobacz też nowe miejsca w Poznaniu:

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

9 ulubionych miejsc kleszczy w ciele

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na poznan.naszemiasto.pl Nasze Miasto