Ideą konkursu "Nasze Kulinarne Dziedzictwo - Smaki Regionów” jest poznanie i udokumentowanie polskich regionalnych produktów żywnościowych, promocja narodowych specjałów i ich promocja na rynku krajowym i unijnym.
Zobacz: Wystartowały targi Polagra Food [ZDJĘCIA, WIDEO]
Do tegorocznej edycji zgłoszono 52 potrawy. Po obradach jury - dziewięć regionów może poszczycić się produktami - laureatami Kulinarnych Pereł 2012:
W kategorii produktów regionalnych nagrodzone zostały kiełbasa biskupińska, Benedyktynka i powidła śliwkowe z Wielkopolski.
Czytaj więcej o Międzynarodowych Targach Poznańskich
Targi Smaki Regionów zaowocowały urodzajem wyjątkowych smakołyków, ale obrodziły też w nagrody. Jury składające się z przedstawicieli Ministerstwa Rolnictwa i Rozwoju Wsi oraz Międzynarodowych Targów Poznańskich wyróżniło trzy województwa, których strategia promocyjna stanowi wzór i jest przykładem starannie dopracowanej wizji rozwoju regionu: małopolskie, wielkopolskie i zachodniopomorskie.
Twórz Nasze Miasto razem z nami. Pisz na [email protected] lub zostaw nam wiadomość na facebooku
ZEBRAliśmy nasze serwisy w jednym miejscu:
Wszystko o Lechu Poznań - BUŁGARSKA.PL: polub serwis na Facebooku
Filmy z Poznania i całej Wielkopolski - GŁOS.TV: polub serwis na Facebooku
Inwestycje i budownictwo w Wielkopolsce - DOM
Baw się i wygrywaj nagrody - KONKURSY
Codziennie rano najświeższe informacje z Poznania i regionu na Twoją skrzynkę mailową.
Zapisz się do newslettera!
Nie tylko o niedźwiedziach, które mieszkały w minizoo w Lesznie
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?