Tuż przed rozpoczęciem targów Polagra Food na terenie Międzynarodowych Targów Poznańskich odbywają się targi Smaki Regionów, na których są prezentowane kulinarne specjały z całej Polski.
Na stoiskach z Wielkopolski nie zabrakło rogali świętomarcińskich czy gziku, ale dla poznaniaków oczywiście największymi rarytasami są wędliny, sery, nalewki, pieczywo itd. z innych regionów Polski. Nie brakuje oscypków z Podhala, kurpiowskich chlebów na zakwasie czy wyśmienitych wędlin z Podlasia. Zawiedzeni nie będą z pewnością amatorzy piwa – na targach można spróbować złocistego napoju produkowanego przez małe, lokalne browary.
Zarówno w sobotę jak i w niedzielę wstęp na targi jest bezpłatny. To świetna okazja, aby zapoznać się ze specjałami kulinarnymi, których na co dzień nie kupimy w sklepie. Co ważne, wszystkie prezentowane produkty są wyrabiane według tradycyjnych receptur. Ich producentami są zazwyczaj niewielkie, często rodzinne firmy, które stosują receptury przekazywane z pokolenia na pokolenie, używając najwyższej jakości składników, bo przede wszystkim zależy im na doskonałym smaku.
Na targi można wejść w sobotę i niedzielę w godzinach od 9 do 17.
Smacznego!
9 ulubionych miejsc kleszczy w ciele
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?