Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Najsmaczniejsze miejsce w Poznaniu [zdjęcia]

Zenon Zabawny
Zenon Zabawny
smaki regionów 2012, miód
smaki regionów 2012, miód Zenon Kubiak
Najlepszych, tradycyjnych wędlin, miodów, serów, piw i słodyczy można spróbować na targach Smaki Regionów. Wstęp wolny!

Tuż przed rozpoczęciem targów Polagra Food na terenie Międzynarodowych Targów Poznańskich odbywają się targi Smaki Regionów, na których są prezentowane kulinarne specjały z całej Polski.

Na stoiskach z Wielkopolski nie zabrakło rogali świętomarcińskich czy gziku, ale dla poznaniaków oczywiście największymi rarytasami są wędliny, sery, nalewki, pieczywo itd. z innych regionów Polski. Nie brakuje oscypków z Podhala, kurpiowskich chlebów na zakwasie czy wyśmienitych wędlin z Podlasia. Zawiedzeni nie będą z pewnością amatorzy piwa – na targach można spróbować złocistego napoju produkowanego przez małe, lokalne browary.

Zarówno w sobotę jak i w niedzielę wstęp na targi jest bezpłatny. To świetna okazja, aby zapoznać się ze specjałami kulinarnymi, których na co dzień nie kupimy w sklepie. Co ważne, wszystkie prezentowane produkty są wyrabiane według tradycyjnych receptur. Ich producentami są zazwyczaj niewielkie, często rodzinne firmy, które stosują receptury przekazywane z pokolenia na pokolenie, używając najwyższej jakości składników, bo przede wszystkim zależy im na doskonałym smaku.

Na targi można wejść w sobotę i niedzielę w godzinach od 9 do 17.

Smacznego!

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

9 ulubionych miejsc kleszczy w ciele

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na poznan.naszemiasto.pl Nasze Miasto