Nasze Dobre Wielkopolskie 2014 - 10 najlepszych rzeczy z Wielkopolski
Nasze Dobre Wielkopolskie - 9. miejsce
LIOFILIZOWANY BATONIK FRUPP Firma Celiko - Poznań FRUPP to pierwszy dostępny na rynku liofilizowany batonik otrzymany wyłącznie ze świeżych owoców i naturalnych składników. Produkowany jest przez poznańską firmę Celiko S.A. specjalizującą się w produkcji artykułów spożywczych, w tym bezglutenowych deserów, mieszanek ciast oraz naturalnych dodatków do żywności. Celiko wysyła batoniki na rynek krajowy i stara się zaznaczać obecność FRUPP’A na rynkach zagranicznych m.in. Czech, Niemiec, Rosji, Litwy, Słowacji i Węgier. Atuty FRUPP’A to wysoka zawartość owoców jako podstawowego surowca, niska kaloryczność, brak dodatku konserwantów, soli i tłuszczu. Batoniki FRUPP dostępne są w trzech smakach: orzeźwiającej wiśni, apetycznej maliny i świeżej truskawki. Powstają dzięki wykorzystaniu nowoczesnych technologii – świeże owoce poddawane są suszeniu sublimacyjnemu, czyli liofilizacji, co pozwala zachować smak, aromat, większość witamin i antyoksydantów, które jak udowodnili naukowcy, spowalniają procesy starzenia, przedłużają sprawność fizyczną i psychiczną. Do wyprodukowania 1 kg batonów wykorzystuje się do 2,5 kilograma świeżych owoców! TOP 10 - zobacz inne rankingi