24 maja w 16 lokalach w Poznaniu zorganizowano Noc Restauracji 2013. Akcja cieszyła się popularnością wśród mieszkańców, do niektórych lokali trzeba było czekać w kolejkach na zewnątrz.
Kliknij, żeby przejść do fotogalerii
Podczas tegorocznej edycji na stołach królowały regionalne składniki: perliczki, króliki, wieprzowina złotnicka, wołowina wielkopolska, kaczki i gęsi.
Szefowie kuchni zorganizowali specjalne pokazy dla gości. W restauracji Platinum zaprezentowano jako przyrządzić homara w szafranie, w Ratuszowej przedstawiono tajniki kuchni molekularnej.
Noc Restauracji to święto kulinarne. W trakcie jednej nocy kucharze przygotowują specjalne Nocne Dania i Nocne Menu. A ceny zazwyczaj są bardzo atrakcyjne.
Nie tylko o niedźwiedziach, które mieszkały w minizoo w Lesznie
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?