Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Noc Restauracji 2013. Kulinarne święto w Poznaniu [zdjęcia]

Redakcja MM Poznań
Redakcja MM Poznań
Tematem przewodnim 3. edycji Nocy Restauracji były regionalne składniki.

24 maja w 16 lokalach w Poznaniu zorganizowano Noc Restauracji 2013. Akcja cieszyła się popularnością wśród mieszkańców, do niektórych lokali trzeba było czekać w kolejkach na zewnątrz.

Kliknij, żeby przejść do fotogalerii

Podczas tegorocznej edycji na stołach królowały regionalne składniki: perliczki, króliki, wieprzowina złotnicka, wołowina wielkopolska, kaczki i gęsi.

Szefowie kuchni zorganizowali specjalne pokazy dla gości. W restauracji Platinum zaprezentowano jako przyrządzić homara w szafranie, w Ratuszowej przedstawiono tajniki kuchni molekularnej.

Noc Restauracji to święto kulinarne. W trakcie jednej nocy kucharze przygotowują specjalne Nocne Dania i Nocne Menu. A ceny zazwyczaj są bardzo atrakcyjne.

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Nie tylko o niedźwiedziach, które mieszkały w minizoo w Lesznie

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na poznan.naszemiasto.pl Nasze Miasto