Jak co roku we wrześniu na terenie Międzynarodowych Targów Poznańskich można poczuć, zobaczyć i przede wszystkim skosztować tysięcy produktów spożywczych, które przywieźli ze sobą wystawcy z całego świata. Polagrze Food jak zwykle towarzyszyły również Polagra-Tech, Gastro-Trendy, Taropak oraz Targi "Smaki Regionów". Łącznie we wszystkich wystawach uczestniczy ponad 1200 wystawców.
Na zwiedzających czekały nie lada atrakcje. Oprócz licznych pokazów i konkursów praktycznie każde stoisko pozwalało wszystkim zainteresowanym spróbować ich produktów.
Jednak największe wrażenie wzbudzały kulinarne majstersztyki, jakie często na oczach widzów tworzyli polscy cukiernicy i karmelarze. Z cukru i tajemniczych dodatków powstawały prawdziwe dzieła sztuki:zwierzęta, które wyglądały jak żywe, części damskiej garderoby, które wprawiały w zachwyt niejedną panią, a także rzeźby, które śmiało mogłyby znaleźć się w paryskim Luvrze.
Oczywiście Polagra-Food to nie tylko same łakocie. Swój niewątpliwy talent zaprezentowali także wędliniarze i rzeźnicy. Na ich stoiskach można było podziwiać m.in. rower Marycha z kiełbasy, czy też ogromną głowę byka powstałą z przeróżnych wędlin.
Nic więc dziwnego, że najbardziej smakowite targi w naszym kraju odwiedzają dziesiątki tysięcy ludzi z całej Polski. Organizatorzy spodziewają się, że do czwartku, czyli zakończenia targów będzie to około 40 tysięcy osób.
Okazuje się, że z wędlin też można zrobić prawdziwe dzieła sztuki. |
Te torebki też da się zjeść. |
Piszemy bajki dla Tomka! Dołącz się do akcji i napisz własną opowieść! |
Tym żyje miasto! publikuj teksty, zdjęcia, wideo Wygrywaj nagrody! |
Jak postępować, aby chronić się przed bólami pleców
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?