W rywalizacji bierze udział 14 drużyn. We wtorek odbywa się półfinał. Tymczasem finał zaplanowano na środę (w pawilonie 7A, godz. 9-17).
W Kulinarnym Pucharze Polski biorą udział kucharze, którzy zwyciężyli w jednym z trzynastu eliminacyjnych konkursów. Aby wejść do finału, musieli przygotować przepyszne przystawki na bazie raków, masła i naci pietruszki oraz deser z mleka, gruszki i bazylii.
ZOBACZ TAKŻE:
W finale najlepsi kucharze zmierzą się z produktami tradycyjnymi takimi jak ser koryciński, jabłka grójeckie, olej lniany lub rydzowy, a do tego rostbef bez kości.
Konkurs, który jest jednym z elementów targów Polagra 2015, jest rekomendowany przez WACS, czyli Światowe Stowarzyszenie Społeczności Szefów Kuchni.
MTP Poznań - Jesień 2015. Plan targów na najbliższe miesiące:
Jak postępować, aby chronić się przed bólami pleców
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?