Krojenie, smażenie i pieczenie wymagało ścisłej współpracy. Co najważniejsze, widać ją było od lewej do prawej strony sceny politycznej. Ktoś podsumował nawet bardzo wprawnie to wspólne działanie - Każdy z nas lepi pierogi po swojemu, a i tak skończą w jednym garnku, byśmy mogli zjeść, to co sami ugotowaliśmy.
Przygotowanie wieczerzy wigilijnej to czas, kiedy wszyscy domownicy starają się dołożyć swoją cegiełkę do stworzenia odpowiedniej atmosfery. To także czas pojednania i zawieszenia wszystkich sporów.
Anthelme Brillant-Savarin francuski smakosz mawiał - Stół to miejsce jedyne, gdzie człowiek nigdy nie zazna nudy przez pierwszą godzinę - Można to zdanie rozszerzyć o stwierdzenie: I nie zazna także waśni i sporów.
Więcej informacji w Głosie Wielkopolskim
Zobacz także: XX Wigilia pod Rondem w Poznaniu [WIDEO]
Najważniejsze informacje z Poznania - zamów nasz newsletter
Wywiad z prezesem Jagiellonii Białystok Wojciechem Pertkiewiczem
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?